Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Stockholm Mean Machines damlag etablerades 2008, som ett av de första damlagen i Sverige.

2012 spelades det om det första SM-guldet i amerikansk fotboll för damer. I seriespelet deltog förutom Mean Machines också Lidingö Saints, Arlanda Jets och Uppsala 86:ers. Mean Machines vann överlägset alla matcher, total målskillnad blev 222-0 efter 42-0 i finalen mot Arlanda Jets. Stockholms poäng i finalen gjordes av Kirsten Sjösteen, Sofia Beckman, Stella Carrick och Louise Hagéus.

2013 spelades SM-finalen på Tele2 Arena i Stockholm och återigen var det Arlanda Jets som besegrades. Finalen sändes i TV4 Sport och återigen var Stockholm Mean Machines helt överlägsna. Denna gången skrevs segersiffrorna till 28-6. Profiler i finalen för Mean Machines var Antonia Erhardsson, Nina Kiviharju, Julia Olsson, Elina Kjellin och Sofia Beckman.

2014 spelades SM-finalen på Behrn Arena i Örebro, och för tredje gången i rad var det Arlanda Jets som stod på motsatta sidlinjen. Inför 242 åskådare på läktaren och med som mest 1 500 personer som samtidigt tittade på livestreamen från matchen besegrade Stockholm Arlanda med 38-6 efter poäng av Alexandra Linusson, Johanna Holtz, Ulrika Almström, Nina Kiviharju och Ebba Hällasjö. Efter tre år med spel om SM-guld hade Stockholm Mean Machines fortfarande inte förlorat en match.

2015 spelades SM-finalen på Zinkensdamms IP - och den gjorde det lämpligt nog med Stockholm Mean Machines som ett av finallagen. Mean Machines vann återigen serien utan förluster i finalen väntade seritvåan Örebro Black Knights. 600 åskådare fanns på plats på Zinken och det blev inledningsvis en jämn och tuff match. Hemmalaget Mean Machines kunde ta ledningen i matchen en bit in i första kvarten 2-0 genom en safety, och utökar till 8-0 innan pausvilan. Den andra halvleken blir mer poängrik, och Stockholm kan gå upp till 21-0, vilket också blir slutresultatet. Mean Machines poäng i SM-finalen gjordes av Antonia Erhardsson, Klara Söderberg, Lisa Flerlage och Jenika Hedman. Till Mean Machines MVP i matchen utsågs Nathalie Lindberg, och det fjärde raka SM-guldet var i hamn.

2016 kom Mean Machines första förlust när laget föll med 0-7 hemma mot Arlanda Jets den 4 juni. Och Mean Machines förlorade två ytterligare matcher under säsongen, varav den sista var i semifinalen mot tidigare nämnda Arlanda, vilket gjorde att Mean Machines för första gången sedan 2012 inte var med och spelade om SM-guldet.

2017 blev det två ytterligare förluster i seriespelet och Mean Machines kom på en tredjeplats i Division 1 Dam efter Örebro Black Knights och Arlanda Jets. Men i semifinalen fick Mean Machines revansch på fjolårets semifinalförlust med Arlanda och kunde gå segrade ur en tuff match. I SM-finalen väntade fjolårsvinnaren Black Knights på Behrn Arena i Örebro och Mean Machines stretade emot bra mot favorittippade Black Knights. De senare var dock storleken större och kunde vinna med 22-6 efter 14-0 i paus. Lisa Flerlage gjorde Mean Machines enda TD i finalen.

2018 vann Mean Machines den norra divisionen i Superserien Dam med 5 segrar och 1 förlust, där den enda förlusten under säsongen kom på bortaplan mot Arlanda Jets. Segrarna kom mot Jets på hemmaplan samt i dubbelmöten mot Västerås Roedeers och Copenhagen Tomahawks. I semifinalen fick Mean Machines möta tvåan i den södra divisionen, Carlstad Crusaders. På Zinkensdamms IP blev dock Crusaders för svåra och vann med 32-12. Carlstad Crusaders vann senare SM-guldet för säsongen 2018.

 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners
Mean Machines sponsorer