Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Förlust i slutsekunderna efter heroisk comeback i Paris
2024-05-13 12:35
Foto: Fredrik Boström

Efter underläge med 0–28 i paus stod Stockholm Mean Machines sånär för en heroisk comeback i den andra halvleken mot Flash de La Courneuve i kvartsfinalen i Central European Football League (CEFL). Stockholm Mean Machines gör ställningen till 33–34 med sex sekunder kvar av i matchen som spelades i ett soligt Paris den 11 maj - men passningen på tvåpoängsförsöket går i marken. Det gick inte hela vägen, men prestationen visade att Stockholm återigen är och knackar på dörren till Europatoppen.

Statistik, livesändningen och mer om matchen finns här

 

Stockholm Mean Machines kom till spel Flash de La Courneuve med Johan Hallgren som vikarierande QB och utan två av lagets running backs - Kasper Wedberg (sjuk) och Oliwer Stedt (skadad). Och det börjar knackig för Stockholm, som får se det gulklädda hemmalaget ta ledningen med två touchdowns i den första kvarten. Den andra kommer efter en för hög snap på en Mean Machines-punt som ger bollen på Stockholms 19-yardslinje.

 

I den andra kvarten spelar Stockholm Mean Machines helt ok i båda anfall och försvar men fortsätter ha oflyt (med Mean Machines-glasögonen på, ska sägas). Fransoserna kan ta två interceptions innanför sin egen 5-yardslinje, Stockholm får en touchdown bortdömd av en flagga och har en interception i händerna mot slutet av andra kvarten där två Mean Machines-spelare inte kan bestämma sig för vem som ska ta bollen – det hela slutar med att ingen lyckas göra det.

Detta kombinerat med att Mean Machines försvar har svårt att hantera Flash de La Courneuve anfalls som spelat i ett intensivt och högt tempo gör att det är hemmalaget som gör den andra kvartens två båda touchdowns - den sista med endast 17 sekunder kvar av halvleken. Flash de La Courneuve leder därmed i halvtid med 28–0. Stora siffror, men större än vad matchbilden visat.

 

Stockholm hade planerat att vila halvskadade QB:n Mateo Renteria matchen igenom men i underläge med fyra touchdowns i paus tar man en chansning och låter honom spela större delen av andra halvlek. Och det är en chansning som sånär går hem, för det ska bli en oerhört spännande andra halvlek. Eller egentligen oerhört spännande sista sju minutrar av halvleken och matchen.

 

Med drygt fyra minuter kvar av tredje kvarten reducerar Mean Machines fram till 28–7 genom David Ottander (touchdown) och Hugo Backing (extrapoäng). En elegant onside kick ger Stockholm tillbaka bollen, men denna drive slutar med Stockholms tredje interception i matchen innanför Flash de La Courneuve 5-yardslinje.

 

I den fjärde kvarten tvingar Stockholms försvar fram en punt och med sju minuter och ett par sekunder kvar av matchen springer David Ottander in sin andra touchdown och reducerar ledningen för hemmalaget fram till 28–14.

 

Och som vi nämnde tidigare skulle de sista sju minuterna av matchen bli oerhört spännande och dramatiska. För efter sin touchdown lyckas Mean Machines, orimligt nog, med ännu en onside kick, sin andra i matchen. Och exakt en minut efter reducering fram till 28-14 så reducerar Mean Machines återigen, nu fram till 28-21, på en passning från Renteria till Robin Gavelin Miranda (en touchdown som föregås av en magisk mottagning av Anton Blomgren för 44 yards ner till Flash de La Courneuve 10-yardslinje.

 

Med fyra minuter och tio sekunder kvar av matchen missa hemmalaget ett field goal (som hade kunnat utökat deras ledning till tio) poäng och på Mean Machines efterföljande drive hamnar man två gånger om i ett tämligen matchavgörande fjärde försök. Det första, från egen 19 yardslinje räddas man av en pass interference på Flash de La Courneuve. De andra, från egen 34 yardslinje, rädda av en för tidig start från Stockholm. Passningen till Anton Blomgren går nämligen i marken, men flaggen gör att Mean Machines får en ny chans och denna gång får en haltande Renteria fram en 57 yards lång passning till Anton Blomgren hela vägen ner till Flash de La Courneuve 14-yardslinje. Därifrån står David Ottander för en Marshawn Lynch-liknande run och maler sig igenom det franska försvaret för sin tredje touchdown för matchen.

 

Hugo Backings extrapoängspark blockeras dock vilket gör att Mean Machines är i fortsatt underläge, 27–28.

 

Mean Machines försöker sig på sin tredje onside kick i matchen. Denna gång går det inte lika bra och sparken returneras ner till Stockholms 16 yardslinje. En stund senare kan Flash de La Courneuve utöka sin ledning till 34–27 men även denna gång blockeras extrapoängspark (av Stockholms Sebastian Diakiti). Så istället för ledningen med 8 poäng stannar det franska lagets ledning vid sju. Något som ska visa sig få betydelse.

 

Med en minut och 18 sekunder kvar av matchen, i underläge med sju poäng, utan timeouts och med en haltande QB, börjar Mean Machines efter avsparken med bollen på egen 28 yardslinje. Med sex sekunder kvar hittar Mateo Renteria fram till Robin Gavelin Miranda för den senares andra touchdown i matchen, en touchdown som gör ställningen i matchen till 34–33 till Flash de La Courneuve. Underläge med en poäng för Mean Machines, som går för två för att vinna istället för att spela övertid – men passningen på tvåpoängsförsöket fram till Anton Blomgren går i backen…

 

Hjärtskärande återigen i CEFL för Stockholm Mean Machines, som förlorade även under fjolåret i slutsekunderna i samma turnering. Men efter den en första halvlekens oflyt och stora underläge gör Stockholm Mean Machines en heroisk insats med 26 poäng bara i den fjärde kvarten. Och det lyckas sånär hela vägen… Man är återigen och knackar på dörren till Europatoppen trots ett nytt uttåg ur turneringen i kvartsfinal.

 

David Ottander sprang 14 gånger för 110 yards och 3 touchdown i matchen, och utgjorde tillsammans med Erik Säving (18 rusher för 63 yards) en stark duo på marken. Anton Blomgren stod för 3 mottagningar för 119 yards och Robin Gavelin Miranda för Stockholms två touchdowns i luften på sina 7 mottagningar för 68 yards. Mateo Renteria kom in i den andra halvleken och fick fram 16 av 30 passningar för 232 yards och 2 touchdowns.

 

Adam Westin hade sin bästa match för säsongen i försvaret och isade vägen med 6 solotacklingar och 4 assists, medan Denny John var tillbaka och gjorde avtryck i såväl försvaret som i returspelet. Sebastian Diakiti stod för 5 tacklingar, 1 tackling för förlust av yards, en bruten passning, hade en forcerad fumble som sånär togs om hand av Stockholm. Samt en blockerad extrapoängspark.

 

Stockholm Mean Machines har en vecka på sig att slicka såren för redan kommande helg väntar en ny toppmatch, denna gång i form av obesegrade Carlstad Crusaders i Superserien Herr på hemmaplan lördagen den 18 maj. Vi ses på Zinken!


Nyhetsarkiv
Thank you Mateo!2024-05-28 11:18
Its CEFL-week!2024-04-15 13:40
Full fart mot Europa2023-05-12 17:28
Welcome to Training Day!2023-01-07 12:12
Välkommen Hugo Nilsson!2022-11-03 11:33
Statistik säsongen 20222022-08-20 21:30
SM-guld!2022-07-09 20:42
SM-FINAL!2022-07-08 20:12
1 757 dagar av väntan2022-04-11 16:27
Premiär!2022-04-02 11:32
Adam Westin förlänger2022-01-06 23:11
Time For Heroes2021-07-01 14:04
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners