Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tio Mean Machines-spelare i Finnkamp på hemmaplan
2021-09-21 03:03

Den 17 oktober spelas den traditionella Finnkampen mellan Sverige och Finland i amerikansk fotboll. Årets match spelas på Zinkensdamms IP i Stockholm och i den svenska truppen finns tio Mean Machines-spelare.

Kom och se Sverige genrepa inför EM-finalen och ta sig an ärkerivalen Finland i möte nummer 30 mellan de två grannländerna!

Entrén öppnar kl. 11, avspark kl. 12. Sorunda Korvfabrik och Brisket and Friends står för matserveringen.

Den 31 oktober spelar Sveriges herrlandslag EM-final Italien på Malmö stadion men redan söndagen den 17 oktober har du chansen att se Sverige ta sig an Finland i den årliga Finnkampen i amerikansk fotboll.

Sverige och Finland har ställts mot varandra 29 gånger på herrsidan.

Den första landskampen spelades 26 september 1992 på Olympiastadion i Helsingfors och slutade med finsk vinst, 37–7. Den senaste landskampen spelades den 7 augusti 2021 på Myyrmäki Stadion i Vanda och Sveriges 22–14-seger skickade Sverige till ovan nämnde EM-final. Allt som allt har Finland vunnit 17 av de spelade matcherna och Sverige 12.

I den svenska truppen finns 10 spelare från Stockholm Mean Machines. Det är RB Timmy Göransson, OL Christoffer Kirk-Johansson, LB Ludvig Myrén, LB Alexander Eshagi, DB Denny John, DB Axel Sarberg, DB Ben Prasopsin samt DL Malcolm Engström, som denna säsong spelar i tyska Potsdam Royals, samt DL-spelarna Anton Holm Längby och Alexander Lilja som tillhör Upplands Bro Broncos men som spelat med Stockholm Mean Machines de senaste säsongerna.

Heja Sverige!


Nyhetsarkiv
Kallelse till årsmöte 2023-04-12 09:18
SMM + PMA = SANT!2021-11-04 22:29
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners