Börja spela hos oss?

Vinnare av Scandinavian Cup 2022 efter finalseger mot Tyresö
2022-06-18 23:50

Tyresö Royal Crowns gjorde matchens första och sista poäng inför 598 åskådare på Zinkensdamms IP i Stockholm. Men däremellan gjorde Stockholm Mean Machines 44 raka poäng och vann finalen av Scandinavian Cup 2022 med klara 44–21 (30–7).

Stockholm Mean Machines gick obesegrade genom gruppspelet och vann även finalen av Scandinavian Cup säsongen 2022. Och även om det var Tyresö Royal Crowns som började bäst med en touchdown på sin första drive i matchen så var det snart Mean Machines som tog över finalen.

Stockholm kvitterar Tyresös ledning i den första kvarten efter en 45-yards lång TD-passning från Mark Pappas till Oliwer Stedt och spelar strålande fotboll i framförallt den andra kvarten. Pappas hittar fram till Anton Blomgren efter drygt fyra minuter, Sebastian Johansson Diakiti tacklar Tyresös QB i målområdet (efter en dålig snap) för en safety och Johan Hallgren utökar till 23–7 när Pappas hittar fram till Johan Hallgren från 10 yards. På Tyresös första spel därefter tar Mean Machines Walter Vasanoja en interception, hans tredje under Scandinavian Cup, och en stund senare har Stockholm utökat till 30–7, återigen genom Johan Hallgren på en passning från Mark Pappas och återigen med Robin Gavelin Miranda som sparkar in extrapoängen, där han är 100% under matchen, 6 av 6.

Stockholm knackar på dörren på första halvlekens sista spel men ledningen i halvtid stannar vid 30–7. Utökad ledning blir det istället i inledningen av den tredje kvarten när Oliwer Stedt springer in en touchdown och utökar försprånget till 37–7. Matchen känns avgjord och avgörs definitivt när Victor Cimrell trycker in bollen från 1 yard och utökar Stockholms ledning till 44–7 med drygt 6 minuter kvar av matchen.

Tyresö reducerar förvisso två gånger om och snyggar till siffrorna i slutet, men det är Stockholm som vinner Scandinavian Cup 2022 med klara 44–21.

Stockholm spelar fantastiskt fin anfallsfotboll i matchen och flyttar bollen effektivt både i luften och på marken med en offensiv linje som ger QB Mark Pappas – för övrigt välförtjänt MVP i matchen – gott om tid att fördela bollen på. Stockholms försvar har problem på Tyresös första drive i matchen och med backups inne i slutet släpper de man in två reduceringar. Men när det gäller står man upp!

Med tre matcher kvar av säsongen finns det mycket spännande fotboll kvar att se fram emot, men kvällen den 18 juni firar vi att Stockholm Mean Machines är bäst i Skandinavien!