Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Explosiv inledning gav premiärseger mot Norrköping
2021-08-14 14:39
Foto: Stefan Akander

Stockholm tog en tidig ledning mot Norrköping Panthers i premiären av Division 1 Dam Norra. Resterande del av matchen blev inte lika händelserik, men Mean Machines drog ifrån och kunde vinna komfortabelt med 28–0 inför 158 åskådare på Zinken.

Det var solsken och fullt av förväntan i luften när det äntligen var dags för Stockholm Mean Machines damlag att spela sin premiärmatch för säsongen 2021. Och del blev det en pangstart på matchen för hemmalaget Stockholm.

För på sitt första offensiva spel för säsongen, efter att försvaret tvingar Norrköping att punta, hittar Mean Machines suveräna RB Emile Lacker Svatos en lucka på högerkanten och kan springa hela vägen för en touchdown. Efter att Stockholms försvar tvingat fram ytterligare en punt är det denna gång QB Nathalie Svanlund Nyberg som hittar en stor lucka i Norrköpings försvar och utökar Mean Machines ledning till 14–0.

Efter denna explosiva inledning i den första kvarten tappar matchen i tempo och intensitet, mycket beroende på en faslig massa flaggor - som till stor del säkert kan förklaras av ringrostighet och många nya spelare. Den andra kvarten innehållet fler flaggor än poäng och blir utan poäng.

Den tredje ser ut att gå i samma öde till mötes tills dess att Stockholm lyckas med en fake på en punt. Istället för att sparkas iväg går bollen till Emelie Lacker Svatos som även denna gång hittar grönt gräs på högerkanten och kan springa in 21–0 till Stockholm.

Matchens sista touchdown står Mean Machines Victoria Lilliehöök Renée för, medan Alice D’Angelo är 100-ig på extrapoängsparkar denna lördag. Den senares sista extrapoängsspark fastställer slutresultatet till 28–0 till Stockholm.

I Norrköping var Ida Andersson och Josefin Nordström en tung RB-duo som tog många tunga yards, medan linjespelaren Jenny Pajula utsågs till matchens MVP hos gästerna.

I Stockholm försvar var det nummer 13, Martina Karlsson, som ofta tacklade nummer 13 i gästerna (tidigare nämnde Ida Andersson). Även Sofie Bälter, Elise Lefvedahl och Anna-Julie Koefoed stack ut i det hemmalag som höll nollan i säsongspremiären, medan Amy Bergström som plockade åt sig två interceptions. Den sista av de två kom precis i slutsekunderna i Mean Machines målområde vilket satte stopp för Norrköpings sista försök att hamna på Zinkedamms IP:s poängtavla. Men där lös en retlig nolla medan poängen för Stockholm var 28.

 

Nyhetsarkiv
Premiär!2022-04-02 09:39
Välkommen Molly Ewald2022-03-20 15:35
Alma Clerté tillbaka2022-01-30 21:07
2021-09-18 14:43
0–6, 0–6 blev 6–02021-08-23 14:41
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners