Börja spela hos oss?

Bekvämt mot Örebro på Zinken
2022-06-13 16:53

QB Mark Pappas stod för 6 TD-passningar och Örebros enda poäng i matchen var tröstpoäng i slutet - Stockholm Mean Machines hade med andra ord inga som helst problem på hemmaplan mot Örebro Black Knights i Superserien Herr den 11 juni. 24–0 efter första kvarten blev 44–0 i halvtid och 51–7 när slutsignalen ljöd.

Det var ett soligt Zinkensdamms IP som stod värd för mötet mellan Mean Machines och Örebro Black Knights i den näst sista matchen i Superserien Herr 2022 innan slutspelet väntar. Inför matchen var det just Örebro som det enda lag som kunde hota Mean Machines om seriesegern, men det stod snabbt klart att Örebro inte var ett hot denna eftermiddag.

För 8 minuter och 13 sekunder in i matchen leder Stockholm Mean Machines med 24–0 efter touchdowns av Oliwer Stedt, Johan Hallgren, Anton Blomgren (då två senare på passningar från Mark Pappas) och ett field goal av Robin Gavelin Miranda.

Under samma period som Mean Machines gjorde 24 poäng hade Örebros QB Trevor Vasey kastat en interception, blivit sackad två gånger och puntat två gångar medan running back Kasper Wedberg hade fumblat bollen av två gånger.

Sebastian Johansson Diakiti, som fortsätter imponera, stod för båda Mean Machines forced fumbles medan Mean Machines linebacker Roni Salonen tog en interception, en fumble recovery och hade en sack. Hyfsad utdelning på drygt 8 minuter och 13 sekunder av matchen.

I början av den andra kvarten går Mean Machines upp till 31–0 efter en ny TD-passning från Pappas till Oliwer Stedt och matchklockan börjar rulla. Detta gör att resterande delen av matchen går raskt undan och med Mean Machines i fullständig kontroll. Örebros enda poäng i matchen är tröstpoäng precis i slutet.

Mean Machines QB Mark Pappas är under matchen nästan perfekt och har fler TD-passningar (6) än inkompletta passningar (4). Han sprider dessutom ut sina sex TD-passningar till fem olika mottagare – förutom tidigare nämnde Hallgren, Blomgren och Stedt även till Matthew Retzlaff (som tog emot två) och Omar Fall. Robin Gavelin Miranda sparkade in fem extrapoäng och ett field goal.

Stockholms försvar, som inför matchen rankades sist i Superserien Herr 2022 sett till statistiken, håller Örebro till 5 first downs och endast 12 yards rushing i matchen. Och exkluderar vi Örebros sista drive i matchen på 76 yards så hade gästerna endast 54 ytterligare offensiva yards under hela matchen.

En imponerande insats av Stockholm Mean Machines som närmast möter Tyresö Royal Crown i två raka matcher. Först är det finalen av Scandinavian Cup på Zinkensdamms IP lördagen den 18 juni, och därefter avslutas seriespelet i Superserien Herr 2022 när lagen möts på Tyresövallen den 23 juni.