Börja spela hos oss?

Vinst i intensiv premiär
2022-04-04 10:44

Första halvlek av premiären av Superserien Herr 2022 den 2 april borta mot Örebro Black Knights var välspelad och underhållande. Den andra var mindre välspelad men desto mer full av drama. Och i och med vinsten med 26–23 (14–14) fick Stockholm Mean Machines revansch efter fjolårets SM-finalförlust mot Örebro.

Det var en säsongspremiär som hade det mesta. Stockholm Mean Machines och Örebro Black Knights stod för 809 offensiva yards, 180 yards i bestraffningar, två utvisningar och en match som var spännande hela vägen fram till matchens sista minutrar.

Med flera nya och unga spelare var det inför matchen lite osäkert var Stockholm Mean Machines stod i relation till fjolårsmästarna Örebro Black Knights. Men det skulle snart visa sig att Mean Machines kunde stå upp bra.

Stockholms bästa drive slutade förvisso med en fumble, men Örebros dito slutar med en sack på fjärde försöket av Mean Machines Vidar Gjermstad.

Kvarten blir utan poäng, men i inledningen av den andra kan running back Oliver Stedt, som slutar matchen med 20 starka rusher för 96 yards, ge Stockholm ledningen med matchens första touchdown.

Om majoriteten av den första halvleken blir poängsnål så blir halvlekens två sista minuter något annat. Med 01:46 kvar reducerar Örebro Stockholms ledning genom Jesper Lindeus. Med 01:38 kvar fumblar Stockholms Oliver Stedt bollen som går över till Örebro. Med 01:32 kvar tar Örebro ledningen i matchen, 14–7, genom en 63 yards lång TD-passning från Trevor Vasey till Filip Wetterberg. En flagga för osportsligt uppträdande på Wetterberg ger dock Stockholm bollen i bra läge på plan. På mindre än en minut flyttas bollen 53 yards och med 38 sekunder kvar av första halvlek hittar Stockholms QB Mark Pappas fram till Matthew Retzlaff och fastställer halvtidsresultatet till 14–14.

Örebro tar ledningen i den tredje kvarten efter ett 29 yards långt field goal av Jonathan Armendariz, som kommer efter en lång fin drive av Örebro från egen 18-yardslinje till Stockholms 12-yardsllinje. Men Stockholm kan återta ledningen, 20–17, när WR Johan Hallgren, - som gör debut i Superserien - får en passning på vänsterkanten, slingrar sig ur en tackling och dyker in i målområdet med bollen.

När Stockholm med 3 minuter och 50 sekunder kvar av matchen utökar sin ledning fram till 26–17 genom en ny TD-passning från Mark Pappas till Matthew Retzlaff känns det avgjort och som att Stockholm kontrollerar tillställningen. Men som en blixt från klar himmel tar sig Örebros Johannes Lindeus förbi Stockholm försvar och en 80-yards lång TD-passning gör att Örebro har reducerat fram till 26–23 på bara 44 sekunder.

Men närmare än så kommer inte Örebro. Örebro får dock chansen när Stockholm hamnar i tredje försöket med 10 yards kvar att gå med 1 minut och 52 sekunder kvar av matchen. Men när Pappas hittar fram till Retzlaff för 38 yards ner till Örebros 27-yardslinje kan Stockholm ta slut på Örebros timeouts och göra så att klockan tickar ner till noll.

Det var en del tråkiga skador i matchen, men förutom detta var det en premiär som var dramatiskt, underhållande och fullt med känslor. Superserien Herr 2022 består endast av fyra lag, men om varje vecka bjuder på dramatik som denna blir nog de flesta ändå rätt nöjda med säsongen.

Oliver Stedt visade att han håller i Superserien, nya QB:n Mark Pappas var stabila 22 för 34 passningar för 297 yards, Matthew Retzlaff tog emot 9 mottagningar för 149 yards och 2 TD:s medan Johan Hallgren, med 127 totala yards, visade att han blir en attraktion i Superserien. Mean Machines nykomponerade offensiva linje höll emot bra och en av de första nere på plan för att fira efter Retzlaff avgörande mottagning i fjärde kvarten var guard Kevin Wåhlin som visade prov på raska ben.

I försvaret var linebacker Adam Westin nära bollen på i princip varje spel och hade slutar matchen med totalt 10 tacklingar (5 solo och 10 assists) och en sack. Denny John, Carl Henriksson (fram till utvisningen) och Walter Vasanoja syntes också regelbundet kring bollen medan den defensiva linjen ibland bjöd Örebros QB på gott om tid men andra gånger satte bra tryck på passningsfickan.

Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck var efter matchen glad över att säsongen är igång och över vinsten men hade också ett papper i byxfickan över saker som behöver rättas till. Nästa möjlighet till detta blir den 13 april då Mean Machines tar sig an lokalrivan Tyresö Royal Crowns på hemmaplan.