Börja spela hos oss?

Jämn premiärseger mot Crusaders
2021-06-13 14:27

Trots bra spel låg Stockholm Mean Machines under i halvlek hemma mot Carlstad Crusaders i premiären av Superserien Herr 2021. Men med 14 poäng i den tredje kvarten vände Mean Machines matchen och kunde vinna med 26-22 (12-14).

Länk till livesändning, statistik m.m. hittar du här

Efter en speciell säsong 2020 var Superserien Herr äntligen tillbaka med publik på läktarna - 341 personer hade sökt sig till Zinkensdamms IP lördagen den 12 juni för att se finalreprisen från fjolåret mellan Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders.

En strulig försäsong med restriktioner för hur träningar fick genomföras gjorde att det var lätt att förvänta sig två ringrostiga lag i premiären. Men det märktes inte speciellt mycket utan lagen bjöd på en underhållande och spännande premiär.

Stockholm började bäst och tog tidigt ledningen på sin första offensiva drive i matchen genom Timmy Göransson som springer 10 yards för en touchdown rakt genom Carlstad försvar Crusaders svarar dock direkt. QB Timothy Morovick hittar fram med en lång passning till löftet Theodor Landström, vilket gör att Morovick själv, efter visst besvär, kan trycka in en touchdown för Carlstad.

Stockholm återtar ledningen när nya QB:n Brett Hunchak - som slutar matchen med 12 av 15 passningar för 170 yards och 2 TD:s - hittar fram till Anton Blomgren för en 29-yards lång touchdown. Carlstad gör även de en andra touchdown i halvleken, genom Jacob Bergwall, och att Carlstad leder med två poäng i paus, 14-12, beror på att Stockholm missar båda sina extrapoängssparkar medan Carlstad sätter båda sina.

Carlstads ledning i paus kunde dock varit betydligt större, men Darius Lewis puntretur hela vägen ner till Stockholms 1-yardslinje i slutsekunderna går tillbaka efter en flagga på det vitklädda bortalaget. Surt för gästerna.

Den första halvleken är jämn men i den tredje kvarten tar Stockholm över och avgör matchen. Försvaret steppar upp ordentligt – lett av linebackers Nikolas Knoblauch och Ludvig Myrén och de defensiva linjespelarna Alexander Kress och Robin Prevolnik – och tvingar fram två fumbles av Carlstad i den andra halvleken. Bakom en 20 yards TD-passning från Hunchak till Matthew Retzlaff och 15-yards lång TD-rush av Adam Westin går Stockholm upp i ledning 26–14.

I sin återkomst i Mean Machines-tröjan står Retzlaff för 7 mottagningar för 113 yard och 1 TD

En till synes bekväm ledning blir dock jämnt och spännande på slutet när Carlstad kan reducera till 26–22 med exakt två minuter kvar av matchen när Jacob Bergwall tar emot sin andra TD-passning för dagen.

Men Carlstads försök till onside kick lyckas inte och bakom ett tungt springspel lett av Timmy Göransson – som under matchen springer 21 gånger för 122 yards – och en hårt jobbande offensiv linje kan Stockholm springa ut klockan och i ”victory formation” fira sin sjätte seger mot Carlstad Crusaders under lagens senaste åtta matcher.

Det var inte sprudlande vackert, men det var vackert nog för att vara en premiär och det räckte för en Mean Machines-seger i match nummer 50 i Superserien Herr mellan Stockholm och Carlstad. (Carlstad leder dock fortfarande inbördes möten med 27 segrar mot Stockholms 23.)

Med vinsten tog Stockholm sin fjärde raka premiärseger i Superserien Herr, och Mean Machines har inte förlorat en match på Zinkedamms IP på mer än tre år (senaste förlusten kom den 8 juni 2018).⁠

Nästa match i Superserien Herr 2021 för Stockholms del spelas nästa lördag, 19 juni, på Behrn Arena i Örebro.