Börja spela hos oss?

Vinst mot Crusaders i Scandinavian Cup
2022-05-02 09:44

Stockholm var i ledning med 34–10 i paus mot Carlstad Crusaders i öppningsmatchen av Scandinavian Cup 2022. Segersifforna skrevs till slut till 40–26 i en match där RB Oliwer Stedt och WR Matthew Retzlaff stod för tre touchdowns vardera för Mean Machines.

Matchen på Zinkensdamms IP inleddes med en känslosam minnesceremoni för Anders Hermodsson. Med Anders anhöriga och de klubbar han spelat i förutom Mean Machines på plats blev det en vacker, värdig men ack så sorglig ceremoni.

När så premiärmatchen av Scandinavian Cup 2022 drog igång visade det sig snabbt varthän det skulle barka som man säger. Carlstads tre första offensiva spel var en delay of game-bestraffning, en sack och en fumble. Stockholms två första spel var ett springspel för en yards och sedan en touchdown från 18 yards. Stockholm i ledning med 7–0 efter 1 minut och 37 sekunder.

Carlstads Albin Forsman sparkar förvisso in en reducering fram till 7–3 på gästernas andra drive i matchen men den första halvleken var helt Mean Machines. Matthew Retzlaff tar i den första kvarten emot sin första TD-passningar för dagen. I den andra kvarten tar han emot sin andra, medan Oliwer Stedt i den andra kvarten springer för sin andra och tredje.

34–10 i paus för Stockholm Mean Machines kännas avgjort, och helt avgjort känns det när Mark Pappas på den tredje kvartens första drive passar fram till Matthew Retzlaff och tar upp Stockholm i ledning med 40–10. Mark Pappas slutar matchen med 17 av 27 passningar för 226 yards och 3 TD:s Matthew Retzlaff har 5 mottagningar för 118 yards och 3 touchdowns medan Oliver Stedt på marken har 17 rusher för 99 yards och 3 TD:s.

Carlstad reducerar två gånger om, men slutresultat blir klara 40–26 till det Stockholm Mean Machines där Axel Sarberg leder försvaret med 6 tacklingar och 1 interception medan Sebastian Johansson Diakiti står för en fin insats med 5,5 tacklingar varav 2,5 för förlust av yards och en sack. Anton Holm Längeby har två sacks i matchen medan Viljo Lempinen tog sin första interception i Mean Machines-tröjan inför 423 åskådare på Zinkensdamms IP.

Närmast i Scandinavian Cup för Stockholms del väntar en hemmamatch mot norska topplaget Oslo Vikings den 14 maj kl. 15.