Börja spela hos oss?

Känslosam vinst mot Tyresö
2022-04-14 20:50

Matchen inleddes med en tyst minut för två tidigare Mean Machines-spelare som gått bort för alldeles för tidigt. Därefter slet och kämpade Stockholm Mean Machines till sig en 34–20-seger mot lokalrivalen Tyresö Royal Crowns i en härlig andra omgången av Superserien Herr 2022.

Det är något speciellt med kvällsmatcher när mörkret lägger sig över Zinkensdamms IP. Och så var det även den 13 april 2022 kl. 19 när Stockholm Mean Machines för förstas gången på 1 757 dagar åter ställdes mot Tyresö Royal Crowns i högsta serien för herrar.

Inför matchen hedrades Anders Hermodsson och Ted Hagberg, två spelare och människor som gjort stora avtryck i Mean Machines-tröjan. När matchen därefter drog igång bjöds de 478 åskådarna på Zinkensdamms IP på en fantastisk match bestående av två väldigt olika halvlekar. Båda hade dock gemensamt att det matchen igenom var jämnt och spännande.

I den första halvleken fick vi se ett passningsglatt Stockholm Mean Machines där QB Mark Pappas var pricksäker och passade fram till tre touchdowns – två till suveräna Matthew Retzlaff och en till Omar Fall. Pappas slutar matchen 12 av 23 passningar för 167 yards och 3 TD:s. Retzlaff tar emot 8 av dessa passningar för 88 yards och sina två ovan nämnda TD-mottagningar.

Tyresö Royal Crowns å sin sida väljer i den första halvleken nästan uteslutande att springa med bollen. Faktum är att Tyresös QB Philip Juhlin endast får fram en (1) passning för 6 yards under hela den första halvleken. Men ett fint springspel av talangen Carl Lundberg och en blockerad punt av Malcolm Engström gjorde att Mean Machines ledning i paus var 20–14.

Noterbart från den fösta halvleken är också slutet. Tyresö står för en lång sista drive i halvleken och har sju spel i Stockholms ”red zone” (innanför Stockholms 20 yardslinje) utan att komma iväg med några poäng. En moralisk vinst att ta med sig in i omklädningsrummet för Mean Machines försvar.

Den andra halvleken blev inte lika sprakande som den första, men väl så spännande. Ett passningsglatt Stockholm i den första halvleken väljer i den andra att sätta bollen i händerna på RB Oliwer Stedt. Bakom en hårt arbetande offensiv linje springer Stedt sig fram till MVP-utmärkelsen i matchen genom att under matchen stå för 25 rusher för 168 yards och 2 TD:s, en av de bättre insatserna av en running back i Mean Machines-tröjan på bra länge.

Tyresö får i den tredje kvarten in en touchdown genom Emil Knutsson i den tredje kvarten, vilket gör ställningen lika, 20–20. Stockholm återtar ledningen när ovan nämnda Stedt springer 31 yards för en touchdown. Och matchen avgörs i den fjärde kvarten när Stockholm tar över bollen på egen 38-yardslinje med 6 minuter och 52 sekunder kvar av halvleken – vilket är väldigt likt ovan nämnda situation i slutet av den första halvleken när Tyresö tar över bollen med 6 minuter och 38 sekunder kvar på egen 34 yardslinje. Men där Tyresö blev poänglösa på sin avslutande drive i halvleken så hittar Oliwer Stedt en lucka upp i mitten och hans andra touchdown för dagen med 55 sekunder kvar på klockan blir matchavgörande. Robin Gavelin Miranda sparkar in extrapoängen och fastställer slutresultat till 34–20 till Stockholm som får fira inför en entusiastisk hemmapublik.

Stockholm ställs mot ett namnkunnigt Tyresö och drabbas av skavanker inför och under matchen men står för en imponerande insats. Pappas till Retzlaff är så gott som ostoppbara i anfallet när de bestämmer sig för det och Oliver Stedt var magisk bakom en offensiv linje som tryckte på matchen igenom.

En extra stjärna delas dock ut till Mean Machines defensiva linjen som gör det enormt bra denna kväll. Anton Holm Längeby gör (enligt webbredaktionen) sin bästa match i Mean Machines-tröjan, och de två nyförvärven inför säsongen från Norrköping - Oskar Backe Lindberg och Sebastian Johansson Diakiti – gör storartade insatser i försvarslinjen! Vi noterar även att finska linebackern Roni Salonen stod för 8,5 tacklingar i sin först match i Mean Machines-tröjan och att Denny John var runt bollen mest hela tiden. Kvar på näthinnan sitter också två raka sacks på Tyresös QB av Lucas Ramn och Adam Westin i den första halvleken.

Stockholm Mean Machines har nu vunnit sina två första matcher i Superserien Herr 2022 och det har bjudits på underhållande och spännande matcher båda gångerna. Så missa inte chansen att se mer bra fotboll på Zinkensdamms IP i vår!