Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

En efterlängtad premiär
2021-06-09 14:32
Foto: Harald Weidinger

Länge var det oklart hur det skulle bli med säsongen 2021 i Superserien Herr. Men säsongen är nu här och den börjar på bästa sätt - med ett rivalmöte mot Carlstad Crusaders på Zinkensdamms IP lördagen den 12 juni kl. 15. Varmt välkommen till Zinken!

Praktisk information

  • Avspark lördag 12 juni kl. 15 på Zinkendams IP. Grindarna öppnar kl. 14.15. 
  • OBS! Ingen försäljning av biljetter i entrén, endast förköp! Köp din biljett till matchen på Tickster
  • OBS! Då varje besökare måste sitta på en numrerad plats måste även barn och ungdomar köpa biljett.
  • Kan du inte vara på plats på Zinkensdamms IP så sänds matchen live på Solid Sport.
  • Brisket & Friends kommer att finnas på plats med sin food truck och serverar hickoryrökt BBQ.
  • Vi följer Folkhälsomyndighetens förhållningsregler, vilket bland annat innebär att platserna på Zinken kommer vara numrerade. Publiken uppmanas att hålla avstånd och att sitta på tilldelad plats.

Mer om matchen

Coronapandemin har påverkat mycket och så även den svenska amerikanska fotbollen. Flera serier är flyttade till hösten - men Superserien för herrar drar i gång nu i juni. Och äntligen med publik på läktarna igen!

Säsongen 2020 gick inte helt som planerat för Stockholm Mean Machines. Det blev förvisso serieseger och SM-final igen. Men en förlust i den avslutande seriematchen borta mot Carlstad satte grus i det elaka maskineriet och följdes upp en av en bitter tvåpoängsförlust för Mean Machines i SM-finalen på Tingvalla IP.

Att spela SM-finaler är där Mean Machines vill vara, men efter att ha tagit över taktpinnen i Superserien Herr de senaste åren är det nu åter Carlstad som är regerande mästare och som kommer till spel på lördag med två raka segrar mot Mean Machines i bagaget.

Det är till viss del ett nytt och spännande Stockholm Mean Machines som kommer till spel på lördag. Under fjolårssäsongen var WR/TE Felix Grönqvist och LB Ludvig Myrén två förstaårsspelare som slog igenom stort och de två leder en grupp unga lovande spelare som det ska bli spännande att följa.

De kompletteras av meriterade veteraner som RB Timmy Göransson, WR Per Lindelöf, WR Robin Gavelin Miranda, OL Christoffer Kirk Johansson, OL Adam Fondak, LB Robin Prevolnik och DB:s Denny John och Omar Fall för att nämna några.

Nya spelare till årets säsong att hålla ögonen på är den kanadensiska QB:n Brett Hunchak, som anslöt till laget sent men som kommer till spel med meriter så det räcker och blir över i bagaget och som stått för magiskt fina passningar under träningarna inför premiären. Han kan bli en attraktion i Superserien!

Och förstås WR Matthew Retzlaff, storstjärnan och publikfavoriten som var en stort bidragande orsak till SM-guldet 2018 och som vi äntligen får se i Mean Machines-tröjan igen!

En tysk trio - OL Moritz Schreiber, DL Alexander Kress och LB Nikolas Knoblauch - har bidragit med kraft och energi under träningarna och är alla tre internationella toppspelare som kommer bli sevärdheter i Superserien Herr 2021.

Sett till spelare som har lämnat är det först och främst Malcolm Engström som ska nämnas. Mean Machines storstjärna, och en av Superseriens bästa spelare de senaste åren, provar i år äventyret i tyska GFL-laget Potsdam Royals. Med tanke på att också DL-spelarna Gogi Vasic och Jacob Gorecki lämnat för spel i ett annat lag blir det en till stora delar ny defensiv linje för Mean Machines till årets säsong. En linje där det dock finns gott om storlek och Superserie-erfarenhet, så håll utkik på den positionsgruppen under säsongen. Nytt och spännande som sagt.

Det Carlstad-lag som reser till Stockholm har även det tappat en del spelare och fyllt på med nya så som de brukar vara. Mest noterbart är att det är Timothy Morovick, Mean Machines QB under fjolårssäsongen, som till denna säsong spelar QB för Carlstad Crusaders - om det nu behövdes en extra krydda till lördagens premiär så har vi en där.

Förutom en rad spelare som vi som gillar amerikansk fotboll i Sverige lärt känna och motvilligt gilla på avstånd finns hos värmlänningarna också importer som den "mångsidige serben" Strahinja Stepovic, den "rutinerade fransmannen" Pierre Courageux och MVP:n från fjolårets SM-final, amerikanen Darius Lewis.

Med allt detta sagt: hur lördagens match mot Carlstad Crusaders kommer att sluta står skrivet i skyn ovanför Södermalm. Båda lagen har haft annorlunda försäsonger där lagen under lång tid inte har fått utöva närkontakt och tacklas, vilket kan tala för en match mellan två ringrostiga lag. Men att vi direkt bjuds på en repris av fjolårets SM-final - och den största rivaliteten inom svensk amerikansk fotboll - borgar för en match full av prestige och känslor redan från första avspark.

Fun facts om premiären

  • Stockholm Mean Machines har inte förlorat en premiär i Superserien sedan 2017.⁠
  • Stockholm Mean Machines har inte förlorat en match hemma på Zinken i Superserien på tre år (senaste förlusten kom den 8 juni 2018).⁠
  • Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders har mötts i de tre senaste SM-finalerna. Två av dem har slutat med segrar för Stockholm, och en av dem med en seger för Carlstad.

Preliminära starters

QB Brett Hunchak
RB Timmy Göransson
WR Matthew Retzlaff
WR Felix Grönqvist
WR Per Lindelöf
WR Anton Blomgren
LT Christoffer Kirk-Johansson
LG Marcel Fondak
C Moritz Schreiber
RG Adam Fondak
RT Albin Svensson

DL Alexander Lilja
DL Alexander Kreβ
DL Robin Prevolnik
DL Anton Holm Längeby
LB Nikolas Knoblauch
LB Alexander Eshagi
LB Ludvig Myrén
DB Omar Fall
DB Axel Sarberg
DB Ben Prasopsin
DB Carl Henriksson

Superserien Herr 2021

På grund av coronapandemin spelas i år en förkortad säsong med enkelmöten mellan Stockholm Mean Machines, Carlstad Crusaders, Örebro Black Knights och Uppsala 86ers. Semifinalen spelas lördagen den 3 juli med lag 1 och 2 på hemmaplan. Finalen spelas lördagen den 10 juli på Behrn Arena i Örebro.


Nyhetsarkiv
Thank you Mateo!2024-05-28 11:18
Its CEFL-week!2024-04-15 13:40
Full fart mot Europa2023-05-12 17:28
Welcome to Training Day!2023-01-07 12:12
Välkommen Hugo Nilsson!2022-11-03 11:33
Statistik säsongen 20222022-08-20 21:30
SM-guld!2022-07-09 20:42
SM-FINAL!2022-07-08 20:12
1 757 dagar av väntan2022-04-11 16:27
Premiär!2022-04-02 11:32
Adam Westin förlänger2022-01-06 23:11
Time For Heroes2021-07-01 14:04
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners