Börja spela hos oss?
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Återtåget startar med återväxt
2022-12-08 10:21
Foto: Stefan Akander

På sitt senaste styrelsemöte beslutade Stockholm Mean Machines att inte anmäla ett damlag till seriespel under 2023. Här förklaras bakgrunden till beslutet.

Stockholm Mean Machines var första laget i Sverige att starta ett damlag redan 2008. Första riktiga serien spelades 2012 där Stockholm knep det första SM-guldet och även de efterföljande tre. Föreningen var pionjärer och visade vägen för damfotbollen i Sverige, något vi är väldigt stolta över.

 

– Därför är det extra ledsamt att meddela att vi på senaste styrelsemötet togs ett mycket tråkigt men nödvändigt beslut att inte anmäla ett damlag till seriespel 2023, säger Pernilla Stålhane, ordförande Stockholm Mean Machines.

 

Bakgrunden till beslutet härstammar i de utmaningar vi haft under senaste åren att få till ett djup i tränarstaben och de utmaningar som pandemin gav gällande nyrekrytering av spelare. Vi ser heller inte att det idag finns ett underlag i Stockholmsområdet för fler lag och med tanke på den satsning som vår föreningskollega AIK gör så kan vi idag inte erbjuda en tillräckligt bra produkt.

 

– Vi får helt enkelt se oss själva i spegeln och sätta oss vid ritbordet igen, säger Pernilla Stålhane.

 

Vi har haft en dialog med AIK för att få till ett samarbete där vi tillsammans tar ett gemensamt grepp om att utveckla damfotbollen i Stockholmsområdet men vi har inte fått den respons vi önskade.

 

– Vi kommer att göra om och rätt genom att säkra återväxten till damfotbollen. Vi tar nu nästa steg i utvecklingen av damfotbollen genom att lägga vårt fokus på att starta ett U17-tjejlag som inom fyra år kan vara grunden till ett nytt damlag, säger Pernilla Stålhane.

 

I pojkverksamheten spelar man idag upp till U19 innan man går över till herrlaget medan man för tjejer godkänner att man går upp i damlaget redan från 16 år. Vi anser att detta är alldeles för tidigt och vill såklart kunna erbjuda samma upplägg för tjejer. Ett första steg är att starta ett U17 och vi uppmanar våra föreningskollegor att ta samma steg.

 

– Ibland måste man stanna upp och våga utmana. Vi är helt övertygade om att detta är helt rätt steg för att utveckla svensk amerikansk fotboll för tjejer. Uppåt, framåt, avslutar Pernilla Stålhane.

 

Vid frågor, kontakta styrelsen@meanmachines.se


Nyhetsarkiv
Premiär!2022-04-02 09:39
Välkommen Molly Ewald2022-03-20 15:35
Alma Clerté tillbaka2022-01-30 21:07
2021-09-18 14:43
0–6, 0–6 blev 6–02021-08-23 14:41
 
Huvudsponsorer
Samarbetspartners guld
Samarbetspartners silver
Samarbetspartners brons
Samarbetspartners