Hoppa till sidans innehåll

Storförlust för decimerat Stockholm i U19-premiären

20 AUG 2021 23:35
Mean Machines hade en bra öppningsdrive mot gästade Tyresö på Östermalms IP, men den därefter var det gästande Royals Crowns för hela slanten. Ett tappert Stockholm föll med 0–58 (0–28) i premiären av U19-serien.
  • Uppdaterad: 20 AUG 2021 23:35

I solskenet på Östermalms IP denna fredagskväll kom Stockholm Mean Machines till spel med en relativt liten trupp, samtidigt som gästande Tyresö kom till spel med en betydligt störr - förstärkt av spelare från andra lag och skolor och med flera spelare som spelade i Superserien för herrar säsongen som gick. Och det märktes snabbt att det skulle bli en ojämn match.

Stockholm flyttar förvisso bollen effektivt på sin första drive i matchen genom RB Leo Spagnoli, men Mean Machines stannar upp vid Tyresö 22-yardslinje. Stockholms field goal-försök därifrån blockeras, Tyresö tar över bollen, driver den neråt planen och tar ledningen med 8–0. Och från där är det Tyresös match för hela slanten.

I paus leder Tyresö med 28–0 och på spelet där de gör sin första touchdown i den andra halvleken - och utökar sin ledning till 36–0 - skadas dessutom Mean Machines QB Carl Östman när han är inne och spelar i försvaret.

Tidigare nämnde Leo Spagnoli får hoppa in som QB för Stockholm resten av matchen, samtidigt som Tyresö roterar mellan två väldigt lovande unga QB:s i Uppsalas Viktor Wessberg och Örebros Alexander Bornerud.

Andra halvleken präglas, förutom att Tyresö fortsätter göra poäng, av skador och skavanker samt en faslig massa flaggor. Tyresö hade tre (eller möjligen fyra?) touchdowns som alla togs bort från resultattavlan efter att spelare begått regelbrott medan spelet pågick.

Medan mörkret lägger sig över Östermalms IP och festmusik hörs från andra sidan gatan är det inte lika festligt för Stockholms U19-lag som får se Tyresös segersiffror springa iväg till 58–0 i premiären.

Men Mean Machines-spelarna krigade på hela matchen mot ett för dagen övermäktigt motstånd, höll huvudet högt och efter matchen poängterade Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck att det här är en del av idrotten – att få en käftsmäll, men att resa sig upp och göra sig redo för nästa spel, nästa match.

Nästa match för Stockholms del spelas den 3 september då Täby Flyers kommer på besök till Östermalms IP.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego