Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines vann i historisk match i Linköping

23 AUG 2016 23:40
I den första amerikanska fotbollsmatchen i Linköping på 20 år så vann gästande Mean Machines U19-lag med 48-6.
  • Uppdaterad: 09 OKT 2017 18:31

Lördagens motstånd för Stockholm Mean Machines U19-lag var det nystartade laget KFUM Linköping Raiders, under ledning av den välmeriterade huvudtränaren Kristian Borg. I den första amerikanska fotbollsmatchen i Linköping på 20 år hade Raiders fått ihop en relativt stor trupp och det fanns flera duktiga atleter finns i laget, även om matchrutin saknades. Och det tunga springspel som Mean Machines, ledda av HC Rik Parker, satte på fältet orkade inte Raiders stå emot.

Redan på  den första driven kunde Mean Machines Axel Yng springa in en touchdown från fyra yards-linjen. Stockholms försvar sätter stopp för Linköpings första drive, men blev själva stoppade då de hamnade i trängt läge efter en fasthållningsbestraffning.

Nästa Linköpingsdrive stoppades av en riktig "Stockholmskyss" signerad Robin Andreasson, en så kallad strip sack, där han själv återtog bollen. Två spel senare kunde Erik Säving kapitalisera på den utmärkta field positionen som defense hade gett dem och Stockholm utökar sin ledning.

Detta var nog den matchbild som Stockholm hade förväntat sig, och nu skulle maskineriet rulla på. Men nästa gång i anfall sker det historiska, för Linköpings del, misstaget av Mean Machines: en missad överlämning mellan QB Simon Fredriksson och rb Axel Yng leder till en defensiv touchdown för Raiders då Linköpings Malte Barlinger kan returnera bollen 55 yds. En historisk touchdown då det var den första som en hemmaspelare i Linköping gjort på nästan 20 år, givetvis efterföljd av en touchdowndans med svåra steg.

För några ögonblick så var det åter spännande och till den 207 personer stora hemmapublikens förtjusning sattes även tvåpoängaren. Men så kom flaggan: fasthållning. Ställningen stannar därmed vid en 12-6-ledning för bortalaget.

Efter denna fadäs hittade Stockholm tillbaka till sitt spel. Simon Fredriksson fick revanschera misstaget genom att själv bära bollen över mållinjen två gånger. Också Axel Yng och Erik Säving hamnade när matchen summerades på två touchdowns vardera. Den offensiva linjen i Stockholm, coachad av Mats Ringel, öppnade hål lika stora som det Roxen gjort på det östgötska landskapet. Även försvaret i Machines fick ge sig in i resultatprotokollet när Raiders punter med solen i ögonen får snedträff rakt i famnen på Stockholms försvarsrese Victor Stoffel som kan returnera in den för en touchdown.

Slutresultatet fastställdes till 48-6 efter att Stockholm tagit ett knä i slutskedet på Linköpings mållinje. Så samtidigt som Cloetta center fylldes av fans till Lasse Winnerbäck, så fick Stockholm Mean Machines göra vågen på den anrika Folkungavallen (som snart ska rivas) som tack till sina medföljande fans, föräldrar och funktionärer.

Skribent: Jonas Nyberg
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego