Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines huvudtränare 2020: Fredrik Hansson, U19

25 JAN 2020 17:29
"Ett Mean Machines lag för mig är ett lag som alltid ger 100 % stöttar och hjälper varandra, spelar tufft och rättvist." Huvudtränare för Mean Machines U19-lag kommer under säsongen 2020 vara Fredrik Hansson.
  • Skapad: 25 JAN 2020 17:29

Din tidigare erfarenhet inom amerikanska fotbollen och Mean Machines?
- Jag har coachat Mean Machines juniorer sedan 2010/2011. Från U11 till U19, huvudtränare i U15, U17 och U19. Har själv spelat i Mean Machines från U15 upp till Superserien. Och jag fick förmånen att hjälpa juniorlandslaget under J-VM i Mexico 2018.

Vad fick dig att tacka ja till huvudtränaruppdraget?
- Jag tackade ja till uppdraget för att få följa en grupp engagerade spelare och ledare ännu en fotbollssäsong. Hjälpa spelarna både med fotbollen men även övriga livet. Man blir som en stor familj. Det är en spännande resa att få följa samma grupp spelare från ungdomslagen upp till U19. Det är en fröjd att få jobba med gruppen ledare vi har i lagdelen - engagemanget och viljan att utveckla och att utvecklas.

Vad förväntar du dig av kommande säsong?
- Jag förväntar mig en hård och tuff U19-serie. Lite oklart just nu hur den kommer att se ut, men är övertygad om att de lagen som kommer till spel ger järnet för att plocka hem pokalen.

Vilka blir de stora utmaningarna för att nå dit ni vill nå?
- Som vanligt när man sätter ihop två nya åldersgrupper är det lite pussel med spelartruppen. Vi slussar upp ett gäng med spelare födda 2000 till coach Pilbäck och får upp en bra gäng med spelare födda 2002 från coach Nyberg. Rekrytering och bredd i truppen har visat sig vara väldigt viktigt i U19 serien.  Till hösten är det många som börjar studera på annan ort eller gör militärtjänstgöring. Så bredd är mycket viktigt för att klara en U19 säsong.

Vad vill du ska karaktärisera ett Mean Machines-lag och en Mean Machines-spelare?
- Ett Mean Machines lag för mig är ett lag som alltid ger 100 % stöttar och hjälper varandra, spelar tufft och rättvist. Samma tankesätt vill jag att alla mina spelare ska ha. Samt viljan att vilja utvecklas. Både som spelare, personer och framtida ledare i sporten och föreningen.

Vad pågår just nu inom ledarstaben och laget?
- Just nu sker rekrytering och arbetsfördelning i staben. Spelböcker och system finslipas och diskuteras. Just nu är vi åtta coacher som jobbar fram upplägg för höstens drabbningar.  Laget är i gymmet tre gånger i veckan och vi tränar i en inomhushall 1 gång i veckan. Som alla vet så lägger du grunden till säsongen under de mörka och tokiga dagarna i gymmet. Halltiden börjar vi jobba i positionsgrupper och får in fotbollsövningar.

När säsongen 2020 är över, vad vill du att ni ska ha  åstadkommit för att du ska vara nöjd med säsongen?
- Mitt mål för säsongen 2020 är självklart ett SM-guld.  Jag vill att alla spelare ska ha förutsättningarna att fortsätta spela fotboll, både nationellt och internationellt. Att spelarna ska kunna se tillbaka på sin juniortid och vara nöjda att det jobb de lagt ner har gett resultat.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego