Hoppa till sidans innehåll

Magnus Alnesjö ny huvudtränare för Mean Machines U19-lag

10 DEC 2020 08:14
Han har en lång erfarenhet inom den svenska amerikanska fotbollen, bland annat som spelare i Superserien och som instruktör på nationella idrottsutbildningen. Nu är Magnus Alnesjö klar som huvudtränare för Mean Machines U19-lag.
  • Skapad: 10 DEC 2020 08:14

 Hans erfarenheter och kunskap är ett mycket positivt tillskott till vår klubb och vi är mycket glada över att Magnus Alnesjö har tackat ja till positionen som U19:s huvudtränare. Magnus ledarskap ger förutsättning för att skapa ett av Sveriges bästa och attraktivaste U19-lag och kommer att ge spelarna vad de behöver för spel på nationell och internationell nivå., säger Adam Gistedt, sportchef U15-U19.

 Stockholm Mean Machines är en stark förening med en gedigen framgångshistoria som jag ser fram emot att än en gång få vara en del av. Att få jobba med ungdomar, få hjälpa dem och se dem utvecklas inte bara som fotbollsspelare men även som människor är något jag brinner för. Att få göra det i en förening som jag vet kan vinna en hel hög med fotbollsmatcher på vägen är bara en bonus, säger Magnus Alnesjö, ny huvudtränare för Mean Machines U19.

För de som inte har så bra koll, vem är Magnus Alnesjö?
– Jag har varit involverad som coach och fystränare i ett flertal klubbar under de senaste 10 åren. Täby U17, STU U17 och J19, Solna Chiefs U13 och U19 och Mean Machines U19 och herrseniorer för att nämna några. Men de senaste stora uppdragen har varit som huvudtränare för NIU på Arlandagymnasiet mellan 2013 och 2018. Jag har också haft ett flertal olika roller som både defensiv koordinator, positionstränare med mera på RIG från starten 2014, säger Magnus Alnesjö.

 Jag har även varit involverad vid två olika tillfällen i juniorlandslaget, senaste gången 2018, ett år jag ser som en höjdpunkt under karriären då jag var med och tog SM-guld som LB-coach för Mean Machines herrseniorer, NM-guld med juniorlandslaget som LB-coach och var fystränare under förberedelserna inför det juniorlandslag som spelade VM. Liksom ett besök på Rutgers University under deras fall camp liksom att coacha i Österrike för Europes Elite under deras Level Up camp.

Vad har du för målsättningar inför U19-säsongen 2021? 
 Vi har en lång resa framför oss och arbetet har bara börjat. Målsättningen för 2021 kommer att vara att fortsätta utveckla våra duktiga spelare som har ett år kvar i U19, och de spelare som i år tar klivet upp från U17. Jag hoppas även på att se tillskott till truppen från nya spelare och att kunna erbjuda en fundamentalt bra start i fotbollen för att i framtiden utvecklas till duktiga seniorer och för att kunna bidra till vårt U19-lag, säger Magnus Alnesjö.

 Jag kommer att jobba för att bygga ett lag som är slagstarkt inte bara i år men även under många kommande år där inte bara vinster är viktiga utan även där den individuella utvecklingen står i topp. Jag vet att vi har många spelare med höga individuella målsättningar om att spela på college, få representera Sverige i landslag och att få ta en plats bredvid herrarna som de ser upp till i vårt Superserielag. Jag tror på att vi tillsammans i ett framgångsrikt lag även kan hjälpa många spelare uppnå sina individuella målsättningar.

Hur skulle du beskriva din fotbollsfilosofi?
– Jag har en stark tro till grundläggande fundamental välspelad fotboll och att en god atlet kan bli en mycket god fotbollsspelare. Detta är nära kopplat till målsättningarna som jag har för U19. Med god teknik och förståelse för fotboll och en god fysisk kapacitet är möjligheterna att vinna matcher höga, men också att ta nästa steg i sin fotbollskarriär, säger Magnus Alnesjö.

 Jag tror även på att fotbollen kan ge så mycket mer än bara vinster och medaljer, jag är en stor förespråkare för att lära för livet, och att förstå inte bara vad och hur vi gör något utan även varför vi gör det. Jag tror att om man förstår varför så kan man applicera detta på så mycket mer även utanför fotbollsplan.

Adam Gistedt är nöjd med rekryteringen och hyllar Magnus tidigare engagemang inom svensk amerikansk fotboll och att han som coach visat att han kan skapa trygghet och stabilitet, samtidigt som han erbjuder spelutveckling på elitnivå.

 Valet av Magnus som huvudtränare för vårt U19-lag är en elitsatsning av Stockholm Mean Machines, avslutar Adam Gistedt.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego