Hoppa till sidans innehåll

SM-guld efter dramatisk finalseger mot Kristianstad

14 OKT 2017 19:20
Stockholm Mean Machines U19 är svenska mästare! SM-guldet bärgades genom en magisk 21-14-seger mot Kristianstad Predators på Valhalla IP i Göteborg.
  • Uppdaterad: 16 OKT 2017 22:53

SM-finalen 2017 för U19-lag spelades på klassiska Valhalla IP i Göteborg och den 14 oktober 2017 är numera ett klassiskt datum också i Stockholm Mean Machines historien. För på denna dag och denna plats avslutade Mean Machines en magisk - och obesegrad - säsong med SM-guld för juniorer!

550 personer - varav många med Mean Machines sympatier - satt på läktaren när matchen sparkade av. Men den första kvarten bjöd inte på något skönspel utan var en defensiv historia där båda försvaren håll tätt. Den första poängen i matchen kommer istället i början av den andra kvarten då Kristianstad Predators mycket, mycket duktiga QB Sebastian Jönsson springer in 7-0.

Mean Machines missar ett field goal på sin efterföljande drive, men stoppar därefter Kristianstad på fjärde och lång. Istället är det Mean Machines demon-RB Saba Jarwalli som kan göra ställningen till 6-7 genom en rush på hela 74 yards. Jarwalli avslutar matchen med 36 rusher för 291 yards och 1 TD och utses välförtjänt till matchens MVP.

Stockholm anfall får tillbaka bollen med 1:16 kvar av halvleken, men misslyckas med att göra poäng och den första halvlek slutar med  ledning för Kristianstad med en poäng. Predators var bättre i den första delen av matchen och hade nog gärna haft en större ledning. Men Mean Machines har under säsongen visat att de är svåra att slå - och så ska det bli även idag.

Kristianstad inleder tredje kvarten mot med två turnovers i i anfallet och Stockholm kan istället på sin andra drive i andra halvleken ta ledningen för första gången i matchen - QB Elliot Maric Larsson hittar fram till Victor Stoffel för en 48-yard lång TD. Men glädjen blir korvarig då Kristianstad Predators svarar direkt - RB Sahin Özgur springer strax därefter in en TD och gör ställningen till 14-14, vilket också är ställningen när den tredje kvarten tar slut. Nu ska det avgöras!

Den fjärde och sista kvarten står länge och väger - vilka kan och vill ta kommandot?  Det ser ut att bli Predators som genom sitt anfall ska göra det, men en fumble av Kristianstad på egen 34-yardlinje ger bollen och momentum till Stockholm, och Mean Machines förvaltar möjligheten på bästa sätt: ytterligare en TD-passning från Maric Larsson till Victor Stoffel gör ställningen till 21-14 till Mean Machines med 2:29 kvar på klockan!

Predators farliga anfall får en sista chans att kvittera matchen och ser ut att göra just det på ett elegant trickspel, men domarna anser att det skett två framåtpassningar på spelet och dömer därför bort de sex poängen. Bittert för Kristianstad - och istället kliver Mean Machines Tobias von Wachenfeldt in och avgör! Han tar en interception på egen 24-yardslinje vilket ger Mean Machines anfall möjlighet att springa - och till slut i sk. victory formation "knäa ut" matchen!

In kommer guldhjälmar, skumpa, guldmedaljer och en stor skinande pokal! Mean Machines U19-lag, under ledning av huvudtränare Rik Parker, är svenska mästare! Under säsongen vann laget en nagelbitare mot Tyresö Royal Crowns och ett drama mot Örebro Black Knights i semifinalen. Att man nu för tredje gången vinner en match som står och väger tyder på karaktär, bra coachning och spelare som inte darrar när allting står på spel.

I finalen gör Victor Stoffel en magisk match både i anfall (3 mottagningar för 59 yards och 2 TD) och försvar (9 solotacklingar och 5 sacks) och Saba Jarwalli är lika bra som alltid. Liksom Tobias von Wachtenfelt, med en matchavgörande interception. Och Magnus Österberg Samuelsson, Oliver Lindahl, Elliot Maric Larsson, Ludvig Myrén, Alexander Bjerser, Calle Göransson, Simon Fredriksson, Albin Karlsson, Felix Grönquist,  Anders Persson Flisager, Albin Svensson, Robin Andreasson, Teo Falk, Marcel Fondak, Adam Fondak, William Kull, Måns Mannerfelt, Samuel Bungsmuhr och Herman Forslund.

Stockholm Mean Machines juniorer - bäst i Sverige!

Här hittar du statistiken från finalen

Här kan du se bilderna från matchen

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego