Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niclas Svedlund

Mean Machines till SM-final efter rysare i semifinalen

10 OKT 2017 15:46
Stockholm Mean Machines U19-lag är klara för SM-final! Man tog sig dit genom att besegra gästande Örebro Black Knights i en riktig nagelbitare med 34-27 (21-7). SM-finalen spelas kommande lördag i Göteborg mot Kristianstad Predators.
  • Uppdaterad: 17 OKT 2017 00:41

Det var upplagt för dramatik på Zinkensdamms IP söndagen den 8 oktober då Örebro Black Knights kom på besök till Zinkensdamms IP för att spela semifinal i U19-serien. Mean Machines kom in till seminfinalen som obesegrad seriesegrare i U19 Östra, medan Örebro slutade två i U19 Västra.

Upplagt för dramatik som sagt - och matchen blev just det, dramatisk. Det var en match där Stockholm Mean Machines var i ledningen genom hela tillställningen, men är Örebro hela tiden kämpa sig tillbaka. Men två stora spel från två av Mean Machines giganter denna eftermiddag kom att bli avgörande.

Inledningsvis såg det dock ut som att matchen skulle bli allt annat än jämn och att Mean Machines skulle komma att, bokstavligt tala, springa iväg med matchen. För redan på Stockholms andra drive kan RB Saba Jarwalli, en av Mean Machines giganter som under matchen springer 42 gånger för 284 yards, ge Stockholm ledningen med 7-0. Och i början av den andra kvarten kan QB Elliot Maric Larsson trycka in en TD och utöka Mean Machines ledningen 14-0.

Lagen gör ytterligare en touchdown vardera innan första halvleken är över och i paus är därmed ställningen 21-7 till Mean Machines.

I den andra halvleken tror och hoppas majoriteten av publiken på Zinkensdamms IP att det ska bli en trygg resa mot SM-finalen för hemmalaget, men så blir det som sagt inte. Och det Örebros storstjärna Adam Fahlvik som visar vägen för gästerna. I matchen springer han 30 gånger för 285 yards och 4 TD:s - och i början av tredje kvarten springer han in en reducering till 21-14.

Mean Machines utökar strax därefter sin ledning till 27-14 men Örebro kommer återigen tillbaka och gör ställningen till 27-20. Black Knights är ett stort och tungt lag och i det här läget i matchen känns det som att deras fysik är på väg att ta över och avgöra till bortalagets fördel. Men Stockholm Mean Machines har Saba Jarwalli… Då det behövs som mest tar han emot Örebro efterföljande kickoff och sicksackar sig fram 87 yard för en helt magisk touchdown till stort jubel på läktaren!

Men Örebro kommer tillbaka ytterligare en gång, och återigen är det Adam Fahlvik som springer in en TD och gör ställningen till 34-27. Och nu stoppar Örebros försvar Mean Machines och ger sitt anfall bollen: 1 och 10 på egen 15 yardslinje, 4 minuter och 4 sekunder kvar, underläge med 7 poäng…

Många spelare i Stockholm Mean Machines gör en strålande insats denna söndag, i försvaret är Ludwig Myrén en av giganterna. Och när Fahlvik får bollen för 30:e gången i matchen får bollen springer Myrén rakt igenom den offensiva linjen och får in en tackling som gör att bollbäraren tappar bollen… som landar i Adam Fondaks händer…. Mean Machines boll!

Stockholm får bollen med 3 minuter och 23 sekunder kvar av semifinalen -och sju springspel, och ett knä i marken av Maric Larsson, senare tickar klockan ner till 00:00 och Mean Machines vinner!  

En fantastisk laginsats med Jarwalli som diamanten i mitten gör att Mean Machines för första gången på 15 år är klara för SM-final för U19. Finalen spelas lördagen den 14 oktober kl. 12.00 på Valhalla IP i Göteborg som en förmatch inför herrlandskampen mellan Sverige och Storbritannien.

Här kan du ta del av statistiken från matchen

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego