Hoppa till sidans innehåll

U17 vinner obesegrade seriespelet 2021

18 OKT 2021 22:00
Stockholm Mean Machines U17 lyckades 2021 avsluta säsongen obesegrade. Nu väntar uppladdningen inför nästa säsong och U17/U19 välkomnar nu nya spelare. Men först summerar vi året som gått.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2021 22:00

Under ett år fortfarande hårt präglat av Covid fick säsongen inledas med individuell träning och senare tidigarelagd utomhusträning.

Länge var hoppet om en vårsäsong och ett Dukes levande men säsongsstarten sköts upp i och Dukes ställdes in blev det fullt fokus på en höstsäsong. Istället för Dukes bjöd SMM U17 in Örebro Black Knights på en träningshelg som avslutades med Scrimmage. Recap finns här.

I augusti drog äntligen säsongen igång och först ut var Tyresö Royal Crowns, ett lag som Stockholm Mean Machines alltid haft svårt att få till spelet emot, men som U17 sista matchen 2020 vann över i en tät och jämn match.

2021 lyckades dock SMM U17 snabbt få greppet om matchen som till sist vanns med 42-0. Recap finns här.

Efter matchen mot Tyresö var det dags att möta Arlanda Jets. Ett Arlanda hårt drabbat av COVID och skador resulterade i att matchen avslutades i förtid på grund av skador med en vinst för SMM med 0-16. Highlights finns här.

'

Efter Arlanda bar Ekmans Buss gänget till Gefle Red Devils som 2021 har Sveriges nordligaste U17-lag och hemmalaget startade starkt med de första poängen mot SMM som fram till dess hållit nollan. Efter en lite långsam start kom sedan SMM igång ordentligt och vann med 8-52. Recap finns här.

När halva säsongen började närma sig började även skador göra sig allt tydligare och det var då dags att möta Wäsby Warriors, ett gäng som under åren spelat under lite olika flagg men som alltid bjudit på gott motstånd.

Matchen blev också väldigt jämn men SMM lyckades hålla motståndarna borta från det egna målområdet medan en för hög snap ledde till en så kallad safety som i sin tur gav SMM två poäng. Fler poäng blev det inte på poängtavlan utan matchen slutade 2-0. Recap finns här.

Efter Wäsby väntade en ny svår motståndare: Täby Flyers. Även i denna match visade sig lagen vara mycket jämna men även om det i denna match blev fler poäng kom den helt rättvist att sluta 20-20. (Not: I och med att Täby Flyers senare kom att lämna seriespelet räknas denna match som en vinst 1-0 till SMM.) Recap finns här.

'

Efter matchen mot Täby fick SMM en välbehövlig by-week. Näst ut var ett nytt möte med Tyresö och denna gång möttes lagen på Tyresövallen. Även denna match hade SMM svårt att få igång det offensiva spelet. En tidig touchdown kontrades snabbt med motsvarande från Tyresö och när lagen gick till halvleksvila var resultatet 8-8. Men efter halvlek vaknade SMM äntligen till liv och sista quartern började spelet funka lite mer som i början av säsongen. SMM kunde till sist ta hem en betryggande seger med 8-46. Recap finns här.

Sista matchen för säsongen skulle ha varit ett nytt möte mot Täby. På grund av skador ställdes matchen in och det innebar att säsongen avslutades. Stockholm Mean avslutade säsongen obesegrade och  därmed också serievinnare. Vi tackar alla coacher, föräldrar och spelare för en fantastisk säsong.

Säsongsstatistik

Statistiken nedan avser de seriespelsmatcher som SMM spelat under säsongen. Det innebär att den scrimmage som spelades mot Örebro inte ingår.

 

SMM

OPP

Total yds

1,670

722

Passing yards

756

407

Passing yards per game

126.00

67.83

Pass completions/attempts

57 / 104

41 / 107

Pass completion %

54.81 %

38.32 %

Passing TDs

9

2

Rushing yards

914

315

Rushing yards per game

152.33

52.50

Rush plays/average

149 / 6.13

124 / 2.54

Rushing TDs

14

3

3rd Down Conversions

(36.73 %) 18

(23.08 %) 12

4th Down Conversions

(39.13 %) 9

(11.76 %) 4

First Downs

77

43

Turnovers

5

9

Sacks

8

1

 

Hur gör jag som vill börja spela amerikansk fotboll?

Klart du ska spela fotboll med oss i Stockholm Mean Machines! Nu när utesäsongen är över tränar vi inomhus i gym och detta är för att bygga upp nödvändig styrka för att kunna spela amerikansk fotboll. Har du aldrig spelat förut? Vi gör dig till en fotbollsspelare och alla är välkomna till Stockholm Mean Machines. Läs mer här om hur du gör för att komma på en provträning.

Skribent: Anna Forss
E-post: Adressen Gömd

1982-KLUBBEN

 

SEV Tidsystem

 

MaTaBa

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego