Hoppa till sidans innehåll

U15 flyttar inomhus - vinstersäsongen i full fart

28 OKT 2018 18:08
Att utomhusplanerna har stängt för vintern betyder inte ett avbrott för Mean Machines U15. Tvärtom börjar nu uppladdningen för säsong 2019 för full fart. Foton: Håkan Forss och Janne Lilleberg
  • Uppdaterad: 28 OKT 2018 18:08

För ungdom och vuxenlagen är inomhusträningen inte en lugnare period av året. Tvärtom: under vintern skapar vi förutsättningarna för den kommande säsongen. Med stort fokus på grundstyrka och kondition kör nu vintersäsongen igång.

- Det är nu vi lägger grunden för att bli riktigt bra fotbollsspelare! Det är i gymmet och gympasalen vi lägger en bra grund för att spela riktigt bra fotboll nästa säsong. Att ha bra styrka, balans, snabbhet och uthållighet är mycket viktigt för att kunna spela fotboll. Då kan vi springa snabbare, kasta längre, tacklas hårdare och blocka bättre än våra motståndare. Det blir helt enkelt roligare. säger Håkan Forss, Heach coach för U15 och pekar på SAFFs officiella statistik för hur man i USA i regel lägger upp träning.

Tre gånger i veckan tränar nu U15 under vintersäsongen. Två pass körs i gym av erfarna fystränare och ett pass körs i gymnastiksal eller inomhusidrottshall. Inomhussäsongen inleddes dessutom av en test av grundläggande fysik och när utomhussäsongen sen drar igång ska alla spelare kunna se hur de utvecklats under vintern.

För åtta av U15 spelare innebär vintersäsongen också ett träningsläger i Orlando: Shrinebowl. Förutom att träna med spelare från hela Sverige och spela mot två amerikanska lag kommer spelarna att få stå på planen under inledningsevenemanget när Tampa möter Carolina första söndagen i december. Så håll utkik efter våra spelare innan matchen börjar!

- För den som funderar på att testa amerikansk fotboll är detta den bästa tiden att börja: under vintern bygger vi grundförmågan som gör att du kommer att kunna spela fullt ut under den kommande säsongen. säger Anna Forss, en av U15 lagledare. Kontakta mig via This is a mailto link!

Skribent: Anna Forss
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

RF Förvaltning AB

1982-SPONSOR

Håkan Forss

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego