Hoppa till sidans innehåll

For the love of the game: 180 mils resa för att spela

16 SEP 2018 20:11
Skulle du resa 90 mil enkel resa för att spela amerikansk fotboll? Det är precis Jack och Gustav i Mean Machines U15-lag gör när de reser 180 mil, från Luleå till Stockholm och tillbaka, varje helg för att spela match. For the love of the game.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2018 10:53

Den som tittat noga på Stockholm Mean Machines U15 laguppställning under säsongen har kanske noterat två marinblå hjälmar bland de silverfärgade. Spelarna heter Jack och Gustav och de reser varje helg tur och retur från Luleå för att spela säsongens matcher. De spelar normalt i storsatsande Luleå Eskimos som i år inte kan erbjuda seriespel för U15 eftersom det saknas motståndarlag.

Redan i somras togs en kontakt mellan lagen och fyra spelare från Luleå följde med Stockholm Mean Machines till Dukes Tourney. I samband med det togs en diskussion om möjligt seriespel. Efter en överenskommelse mellan lagen och godkännande från tävlingsutskottet genomfördes en temporär lagflytt.

Förutom utmaningar kring resor har Luleå Eskimos även jobbat med att träna mer efter samma playbook för att bättre förbereda inför spel men killarna har också fått ägna mycket extra tid att läsa på playbook.

-

- Det är verkligen otroligt hur ambitiösa dessa killar och deras familjer är. Vi i Stockholm Mean Machines vill verkligen att sporten ska kunna växa i hela landet och vi måste samlat i sporten ge de spelare som tillhör mindre lag mer speltid. säger Anna Forss, en av U15:s lagledare. Sen är det fantastiskt kul att se hur duktiga spelare och fina lagkamrater Gustav och Jack är. Vi är så glada över att Jack och Gustav vill spela med oss den här säsongen och vi hoppas att vi kunnat bidra lite till att bygga fler lag i norra Sverige.

Ovan en fumble recovery av Gustav och Jack spelade starting center förra matchen med i princip prickfrick handover till QB. 

Vill du se Jack, Gustav och resten av U15 spela? Kom till Zinkensdamm 22 september eller 30 september kl. 9 för säsongens sista matcher. Vill du börja spela i Luleå Eskimos? Klicka här för mer info

Samtliga foton: Stefan Akander

Skribent: Anna Forss
Epost: Adressen Gömd

LAGSPONSOR

RF Förvaltning AB

1982-SPONSOR

Håkan Forss

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego