Hoppa till sidans innehåll

Ett växande U15 övertygade mot Djurgården

18 SEP 2017 08:29
Stockholm Mean Machines U15 är ett lag som växer - både i spelarantal och i prestation på plan. I lördags var det dags för match mot Djurgården på Zinkensdamms IP.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 10:36

På lördagsmorgonen spelade Mean Machines U15 bortamatch mot Djurgårdens IF, ett lag de känner väl efter att ha slagits ihop till ett lag under årets Dukes Tourney. Passande nog skulle inte matchen spelas så långt borta då DIF:s hemmaplan dagen till ära skulle vara vårt kära Zinkensdamms IP.

Huvudtränare Michael Briski mönstrade denna lördag fler än 25 spelare, ett tydligt bevis för att Stockholms nya head coach har fått igång en verksamhet som engagerar spelare.

Redan från start skulle Mean Machines linebacker-duo Erik Lentell och Viggo Svedlund sätta hård press på motståndarlaget, samtidigt som running back Tim Sihver sprang lika effektivt som vanligt. Men vi skall inte fastna där utan vi skall istället fokusera på förändringen som skett i U15.

Under våren blev dåvarande huvudtränare tvungen att sluta då han inte fick ihop tiderna, tyvärr ett vanligt problem i en ideell verksamhet. Detta ledde till en period där en riktig huvudtränare saknades, vilket också märktes av i spelartruppen och det blev glesare och glesare med ungdomar på träningarna. Inför årets Dukes Tourney slog sig därför Mean Machines ihop med Djurgården och Upplands Bro Broncos och tillsammans fick de en kanonturnering.

Efter turneringen slog sig Broncos och Djurgården ihop till ett gemensamt serielag. Men Mean Machines sportchef Tobias Tjernberg Lindh gjorde samtidigt klart med en ny huvudtränare till U15 i form av Michael Briski, en amerikan med mycket fotbollserfarenhet som gift sig med en svenska och följt med henne till Sverige. Mike hade under våren ingått i staben kring Mean Machines Superserielag.

Första träningen som Mike höll i var det åtta spelare och sex coacher på plats. Inte riktigt vad han var van vid. Men med bra planering och många duktiga coacher på plats så började även spelarna hitta tillbaka. Och parallellt med detta drog rookieträningar igång.

Omkring 25 ungdomar som aldrig spelat fotboll förut kom ned till Zinken och fick köra igenom grunderna under två veckor med en coach endast avsatt för dem. Sjutton stycken av dessa spelare valde att fortsätta i Mean Machines och är nu medlemmar i vår förening. Tre stycken av dessa var till helgen redo för sin första match!

Hur gick det då för våra rookies och resten av laget mot Djurgården? Efter att poängen rann iväg en bit in i andra kvarten så var det dags för att våra rookies att göra entré - och vilken entré det sen blev! Kevin jagade bollbärare både på kickoff och som inside linebacker och var inne på ett flertal tacklingar. Kjellin fick hoppa in som cornerback och var en hårsmån från att sno åt sig en interception. Sen var det Algot, som precis som Kevin var inne på några tacklingar, men i fjärde kvarten med rullande klocka så fick han även chansen att springa med bollen. En bruten tackling och två snygga cutbacks senare så hade Algot gjort en 60 yards TD - detta var första gången han höll i en amerikansk fotboll i en match!

Matchen slutade i Stockholms favör med siffrorna 64-0. Men den stora vinsten låg i de tre rookies som nu på riktigt kan kalla sig amerikanska fotbollsspelare! Stockholms MVP blev Artur Cornell med sina fyra TD-passningar. I DIF så var det Sebastian Kovac som fick sekretariatets MVP pris.

.

Skribent: Jonas Nyberg
Epost: This is a mailto link

LAGSPONSOR

RF Förvaltning AB

1982-SPONSOR

Håkan Forss

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego