Hoppa till sidans innehåll

Walther Vasanoja klar för Mean Machines

05 JAN 2019 12:30
Den finländska landslagsmannen Walther Vasanoja, med två års spel på college i USA i bagaget, är klar för Stockholm Mean Machines till säsongen 2019.
  • Skapad: 05 JAN 2019 12:30

– Vi är mycket glada att kunna knyta till oss en så duktig spelare. Walter kommer att kunna hjälpa till med ledarskapet i vårt unga bakfält. Hans erfarenhet av spel på hög nivå passar perfekt när vi skall ut i Europa, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Walther Vasanoja, som kan spela både defensiv back och linebacker, började spela flaggfotboll i Vaasa Vikings redan 2004 och började spela tacklingsfotboll i Seinäjoki Crocodiles U15-lag 2007. Förutom dessa två lag har han också spelat i de flesta finländska ungdomslandslag samt i Wasa Royals i den finländska högstaliga, Vaahteraliiga.

Walther Vasanoja

2016 och 2017 tillbringade han i USA där han studerade och spelade fotboll på University of Wisconsin-La Crosse. Säsongen 2018 spelade han för Wasa Royals i Vaahteraliiga och han ingick i det finska landslag som spelade EM på hemmaplan under sommaren.

Välkommen Walther! Varför valde du Mean Machines under 2019?
– Den största orsaken är att jag vill vinna ett mästerskap. Jag har aldrig vunnit något stort, och Stockholm Mean Machines ger mig möjligheten att vara framgångsrik på både nationell och internationell nivå. Jag har hört bra saker om klubben, och Stockholm är en av mina favoritstäder.

Vilka är dina styrkor som spelare?
– Jag har ett bra "fotbolls-IQ", spelar aggressivt och är en bra tacklare.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Fotbollsmässigt har jag varit med om rätt mycket trots att jag bara är 26 år gammal, så jag tror jag kan bidra med en hel del rutin och erfarenhet. Jag hoppas även kunna vara en förebild för yngre spelare och lagkompisar när det gäller allting kring fotbollen, inte bara på träning eller på gymmet utan hur det viktigt det är med "work ethic" också kring film, återhämtning, kost och så vidare.

Walther Vasanoja

Vad ser du fram emot mest?
– Jag vill bara vinna! Jag ser fram emot att lyfta en buckla i slutet av säsongen.  Sedan ska det bli roligt att bli coachad av min pappa igen [Walter är son till Mean Machines defensiva coordinator Raine Vasanoja]. Jag ser det som en fördel att spela i hans defensiva scheme, eftersom vi tänker rätt lika när det kommer till fotboll.

Vad tror du om säsongen?
– SM-guld och vidare från gruppspelet i NEFL! Och förhoppningsvis final och guld där också såklart.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego