Hoppa till sidans innehåll

Värdemätare i Örebro

26 APR 2018 21:12
Det är dags för en riktig värdemätare när Stockholm Mean Machines på fredagskvällen beger sig till Örebro för ett möte med ett desperat Black Knights som förlorat sina två första matcher i Superserien. Avspark på Behrn Arena kl. 18.
  • Uppdaterad: 26 APR 2018 21:20

Under Superserien förra säsongen vann Stockholm Mean Machines samtliga matcher mot lag som kom under dem i tabellen - 6 segrar mot 0 förluster mot Uppsala, Tyresö och Limhamn. Men samtidigt så förlorade Mean Machines samtliga matcher mot lag som slutade ovanför dem i tabellen 0 segrar mot 4 förluster mot Carlstad och Örebro.

Stockholm Mean Machines har tagit flera steg framåt de senaste säsongen, för att ta nästa steg krävs att laget också börjar hota och vinna mot topplagen i serien.

 Det är många år sedan Mean Machines spelade om andraplatsen i Superserien och om hemmaplan i en semifinal. Det märks i gruppen att det börjar bli på riktigt nu, utmaningen ligger i att hantera anspänningen och kanalisera den på rätt sätt, säger Fredrik Pilbäck, huvudtränare i Stockholm Mean Machines.

För fredagskvällens motståndare Örebro Black Knights hör på pappret och i praktiken fortfarande till Superseriens topplag, trots att de har inlett säsongen med två raka förluster. En tät premiärförlust mot omöjliga Carlstad Crusaders följdes upp med en mer otippad förlust på bortaplan mot Uppsala 86ers. I matchen saknade Örebro dock sin amerikanska QB Raleigh Yeldell, liksom LB Filip Jönsson och RB Timmy Göransson, som utgick med en skada tidigt i matchen, vilket sannolikt bidrog till förlusten.

Det kommer bli en tuff match mot ett bra Örebro oavsett vilket lag Black Knights ställer upp med, men hur skadeläget i hemmalaget ser ut är en av faktorerna som kommer spela in i slutresultatet på fredag. En annan är om Mean Machines kan återupprepa sitt fina spel från veckan innan.

För Stockholm Mean Machines återhämtade sig snabbt efter förlusten borta mot Carlstad och besegrade förra veckan Uppsala 86ers (samma lag som besegrade Örebro veckan innan) med 37-17. Ett välbalanserat Mean Machines producerade 130 yards på marken och 332 genom luften, med WR Matthew Retzlaff som den klarast lysande stjärnan med 15 mottagningar för 246 yards och 3 TD:s.

Mot Örebro återkommer Michael Sander i WR-uppställningen, där vi också hittar Lance Tongakilo som inte spelade mot Uppsala senast.  I försvaret startar samma elva som mot Uppsala, vilket innebär att Max Lindvall fortsatt står på skadelistan. Också Noghor Jemide och Lawrence Abston saknas i den i övrigt fulltaliga trupp som ska ge Örebro en match på Behrn imorgon ikväll.

– Det är de här matcherna som både tränare och ledare håller på med fotboll för. Att njuta och kunna leverera när det gäller som mest, säger Fredrik Pilbäck.

Avspark på Behrn Arena kl. 18.00 - och för den som inte är på plats går matchen också att se på C More och Sportkanalen.

Preliminära starters

QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Michael Sander
WR Lance Tongakilo
T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson 
G Adam Fondak
T Marko Nesovic

DL Jakob Gorecki
DL Gogi Vasic
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Pontus Westman
LB Trolle Geuna
DB Calle Henriksson
DB Peder Jungstedt
DB Victor Carlsson
DB Omar Fall
DB Mikael Rosendal

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego