Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Två poäng från SM-guld

24 OKT 2020 22:10
Efter en första halvlek där Mean Machines inte var med i matchen kom Stockholm tillbaka i den andra i SM-finalen mot Carlstad Crusaders. Men en blockerad extrapoängsspark och ett misslyckat tvåpoängsförsök ska visa sig bli avgörande i finalförlusten.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2020 22:10

Efter en första halvlek vi gör lika bra att glömma direkt ligger Mean Machines under med 0–14 i SM-finalen 2020 i Superserien Herr på Tingvalla IP i Karlstad.

I den andra  reducerar Stockholm Mean Machines två gånger om mot Carlstad Crusaders. Per Lindelöf tar emot en 16 yards lång passning för en touchdown från Timothy Morovick på den andra halvlekens tredje spel, och Morovick trycker själv in Mean Machines andra touchdown från Carlstads 1-yardslinje med lite mindre än 7 minuter kvar av matchen. Men extrapoängsspelen ska bli avgörande.

Carlstad blockerar Robin Gavelin Mirandas extrapoängsspark på Mean Machines första touchdown,vilket gör att Stockholm efter sin andra tvingas gå för två poäng. Men tvåpoängsförsöket misslyckas - Morovick är en halv yard kort. Och Stockholm skrapar därför endast ihop 12 poäng mot Carlstads 14.

Efter Stockholms andra och sista touchdown finns dock förhoppningar om att Mean Machines ska få tillbaka bollen, men en imponerande 6 minuter och 57 sekunder lång drive av Carlstad - där Mean Machines försvar inte lyckas få stopp på Crusaders tunga springspel - avgör matchen. Hoppet om en sista chans att komma tillbaka i finalen försvinner i takt med att sekunderna tickar ner på matchklockan.

Stockholm Mean Machines når inte den nivå man vill i den första halvleken, kombinerat med ett bra Carlstad-försvar, och räcker inte till i den andra. Även om det hade kunnat sluta annorlunda om några spel (som Per Lindelöfs TD-mottagning som togs bort av en blockering i ryggen) hade slutat annorlunda. Men så är fotbollen.

I takt med att Tingvalla IP:s gräsmatta förvandlades till en leråker förvandlades också Mean Machines gulddrömmar till grus. I alla fall för säsongen 2020. 2021 drömmer vi igen.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego