Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Storseger på Behrn Arena

06 SEP 2020 00:23
Stockholm Mean Machines fick en smakstart och var i ledning med 7–0 efter endast 17 sekunder. Efter en bra period av hemmalaget Örebro tog Mean Machines över matchen för gott och bakom 6 TD:s av Timothy Morovick kunde man vinna med klara 43-7 (24-7).
  • Uppdaterad: 06 SEP 2020 00:23

Det tog bara 17 sekunder för Edvin Almeida Taborda att ta avsparken ner till Örebros 10-yardslinje och för Timothy Morovick att nå fram till Edvin för 7–0 till gästande Stockholm Mean Machines i den tredje omgången av Superserien Herr 2020.

Därefter tar hemmalaget Örebro Black Knights dock över tillställningen, spelar bra och kan i andra kvarten kvittera till 7–7 genom Kasper Wedberg. Men när medvinden blåser som starkast åt Örebros får Stockholm två bjudningar som gör att laget tar över matchenf för gott.

En kort punt av Örebro till egen 26-yardslinje ger Stockholms anfall bollen i bra läge och QB Morovick kan själv springa in 14–7. När Örebro kastar en interception – som plockas ner av Denny John – får Mean Machines åter bollen i bra läge och utökar till 21-7 när Morovick når fram till Ben von Jagow.

Med 4 sekunder kvar av halvleken sparkar Robin Ravelin Miranda in ett field goal och fastställer halvtidsresultatet till 24–7. Även dessa poäng tillkom efter en misslyckad punt av Örebro.

En inte helt rättvis ledning av Stockholm Mean Machines i paus, som dock effektivt tar vara på de lägen som bjuds. Och detsamma händer i början av den andra halvleken. Örebros Kasper Wedberg fumblar bollen på Black Knights första drive i halvleken och en stund senare springer en rörlig Morovick in 30–7 till Mean Machines.

Stockholm tar vara en tappad puntretur av Örebro och på fjärde kvartens första spel utökar Mean Machines till 36–7 när Morovick når fram till Edvin Almeida Taborda. Dessa två spelare är inblandade även när Mean Machines gör sina och matchens sista poäng fram till slutresultatet 43–7.

Mean Machines försvar saknar linebackers Leon Littfinski och Robin Prevolnik under stora delar av matchen, men spelar väldigt bra mot Örebros springspel under ledning av unge Ludvig Myrén bakom en defensiv linje där Malcolm Engström, Gogi Vasic, Marcel Fondak och Morgan Hjort sspelar strålande matchen igenom. I det defensiva bakfältet gör Denny John en riktigt bra match.

I anfallet visar QB Timothy Morovick att han är ett hot både i luften och på marken. Han springer själv in två touchdowns och passar för ytterligare fyra, tre av dem till stjärnskottet Edvin Almeida Taborda. Felix Grönqvisar visar i matchen att han blivit en viktig måltavla för anfallet och tar emot 9 passningar för 86 yards.

Ett minus för Mean Machines i matchen var att laget åter drog på sig ett flertal flaggor, något man pratat om att minska ner på efter senaste matchen mot Uppsala. Men 43–7 på bortaplan mot ett namnkunnigt Örebro Black Knights var ett styrkebesked för Stockholm Mean Machines som därmed vann sin sextonde raka match i Superserien Herr och är obesegrade efter tre spelade omgångar av säsongen 2020.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego