Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Weidinger

Stökig 38-22-seger mot Örebro

13 SEP 2020 19:00
Stockholm Mean Machines besegrade Örebro Black Knights med 38–22 (17–10) på Östermalms IP i Superserien Herrs fjärde omgång. En fumble retur för en TD av Ludvig Myrén satte stopp för Örebros comeback i fjärde kvarten.
  • Uppdaterad: 13 SEP 2020 19:00

Det var en allt annat än nöjd Fredrik Pilbäck, huvudtränare för Stockholm Mean Machines, som pratade med laget efter lördagens match som spelades på ett regnigt Östermalms IP. Nöjd med vinsten och att laget inlett säsongen med fyra raka segrar, men besviken över att man fortfarande inte satt ihop fyra prickfria kvartar fotboll i en match, och att man fortsätter dra på sig för många flaggor.

Mot Örebro Black Knights var Mean Machines i ledning med 30–12 och har bollen på Örebros 30 yardslinje med 9 minuter och 20 sekunder kvar av matchen. Allt tyder på att vi är på väg på en bekväm Mean Machines-seger.

Men två snabba touchdowns av Örebros Dammy Agbabiaka - där det fanns ett och annat att säga om Mean Machines försvarsspel – följt av en lyckad onside kick gjorde att Black Knights hastigt och mindre lustigt var på god väg att komma ikapp och vinna matchen.

Men gästerna comeback tar stopp när Agbabiaka, som ersatt en skadad Jake Sisson som QB för Örebro, fumblar en hög snap som Mean Machines linebacker Ludvig Myrén plockar upp och springer 47 yards för en touchdown, dödar matchen och fastställer slutresultatet till 38–22.

I halvtid ledde Mean Machines med 17–10 efter att ha gjort en touchdown efter 73 sekunder då dagens QB Jan Weinreich, som ersatte Timothy Morovick som startade veckan innan, hittar fram med en TD-passning till Ben von Jagow. Weinreich slutar matchen med 15 av 30 passningar för 251 yards och 4 TD:s.

Mean Machines övriga poäng i första halvleken kom till då Edvin Almeida Taborda tog emot sin sjätte TD-passning för säsongen och då Robin Gaveln Miranda sparkar in ett 35 yard långt field goal med 5 sekunder kvar av första halvlek.

I den andra halvleken tilltar regnet, men Weinreich når trots det fram med TD-passningar till von Jagow och Per Lindelöf innan Örebros comeback-försök inleds. von Jagow gör sin bästa match i Mean Machines-tröjan denna lördag med 5 mottagningar för 116 yards och 2 TD:s.

Med tanke på att Stockholm Mean Machines saknade flera namnkunniga spelare är 38–22 mot Örebro förstås väl godkänt. Och vinsten gjorde att Mean Machines säkrade hemmaplansfördel i semifinalen. Och Jan Weinreich visar att Mean Machines har två QB:s som kan leda laget till vinster i Superserien.

I försvaret gjorde Pontus Westman och Jacob Gorecki säsongsdebuter och gjorde det bra. Westman leder, tillsammans med safety Paul Seifert, försvaret med 7,5 tacklingar, medan Gorecki hade en sack, en tackle-for-loss och en fumble recovery. Värt att nämna är också Omar Falls spel på special teams, där han är inblandad i så gott som varje tackling.

Men trots att laget nu är 4–0, har gjort 140 poäng och släppt in endast 41, så känns det som att det fortfarande finns mer att hämta. Nästa försök att åstadkomma fyra prickfria kvartar fotboll sker mot Uppsala 86ers kommande lördag, avspark kl. 15.00 på Zinkensdamms IP alt. Östermalms IP, besked kommer i veckan.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego