Hoppa till sidans innehåll

Spännande utmaning i Northern European Football League då Mean Machines gästar Helsinki Roosters

12 APR 2019 20:29
Fjolårets SM-guld gör att Stockholm Mean Machines åter är tillbaka i internationellt spel. Och det inleds nu på lördag då man beger sig till Helsingfors för ett möte med de finska mästarna Helsinki Roosters på Helsingin Velodromi. Avspark kl. 11.
  • Uppdaterad: 12 APR 2019 20:29

Tack vare att Mean Machines besegrade Carlstad Crusaders i fjolårets SM-final är man kvalificerade till den internationella turneringen Northern European Football League, där Mean Machines ställs mot de finska mästarna Helsinki Roosters och den danska motsvarigheten Copenhagen Towers.

Mean Machines, som ikväll tar båten till Helsingfors, kommer till matchen med en imponerande premiär i Superserien i ryggen. Hemma på Zinkensdamms IP besegrades Carlstad Crusaders 33-13 i en match där Mean Machines försvar höll Carlstad till 200 yards och tog fyra turnovers - något vi inte är vana vid att se från Crusaders - och anfallet spelade kontrollerad fotboll som lovade mer.

Men matchen på lördag blir en riktig tuff tillställning - Helsinki Roosters under flera år tillhört europatoppen inom den amerikanska fotbollen. Under fjolåret gick laget obesegrat genom säsongen i finska Maple League och blev för sjunde året i rad finska mästare. Laget slog också europa-5:an Dacia Vienna i Wien, en imponerande seger som placerade Roosters i diskussionen om vilket som är Europas bästa lag.

Noterbart är också att Mean Machines mötte Roosters i en träningsmatch inför säsongen 2018, en träningsmatch där Mean Machines var ett par storlekar mindre än sina östra grannar. Det ska bli spännande att se hur de två lagens kurvor har gått från då fram till idag.

För Stockholm blir nycklarna till lördagens match att fortsätta spela ett kontrollerat anfallsspel utan misstag, att kunna springa med bollen genom RB Joshua Akena och ge WR Alpha Jalloh chansen till stora spel. Roosters har ett mycket bra anfallsspel så ett namnkunnigt Mean Machines försvar - där många spelare är bekanta med Roosters anfall sedan tidigare efter spel i finska ligan - har en tuff uppgift framför sig. Men mot Carlstad i premiären visade man att försvaret har potential att bli ett av de bättre som Mean Machines ställt på banan på mycket länge.

Matchen mot Helsinki Roosters spelas på klassiska Helsingin Velodromi och sparkar av kl. 12 finsk tid, kl. 11 i Sverige.  För den som inte är på plats i Helsingfors går den också att se live på solidsport.com för 5 euro.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego