Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Nilsson Mean Machines HC Fredrik Pilbäck.

Slutspelsklara Mean Machines tar sig an Tyresö på Zinken

19 JUN 2017 20:05
I och med segern mot Uppsala förra veckan har Mean Machines säkrat tredjeplatsen i Superserien 2017. Men innan semifinalen ska seriespelet avslutas. och det görs mot rivalen Tyresö Royal Crowns onsdagen den 21 juni på Zinkensdamms IP. Avspark kl. 19!
  • Uppdaterad: 21 JUN 2017 09:11

Stockholm Mean Machines besegrade förra veckan Uppsala 86ers i en av årets mest spännande matcher i Superserien. Först i slutsekunden kunde Mean Machines säkra segern genom en interception i egen endzon. Slutspelsplatsen är klar - men innan dess ska "Slaget om Stockholm" avgöras.

Den första ronden vann Mean Machines med en 35-6-seger på Tyresövallen. När den andra ronden spelas på Zinkensdamms IP är det också Stockholm Mean Machines säsongsavslutning på Zinken och sista chansen att se laget på hemmaplan i år.

Mean Machines går för seger på onsdag (naturligtvis) men samtidigt har resultat mindre betydelse jämfört med att vara i bra slag i semifinalen mot Örebro om två veckor. Vi kollade därför läget med Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck hur tankarna går inför matchen mot Öreobo.

Tredjeplatsen säkrad - är det vad du räknade med inför säsongen eller är det över förväntan?
– Efter förra säsongen så var slutspel ett krav och tredjeplatsen ett högt satt mål. Vi räknade med att fyra vinster skulle räcka för slutspel. Nu har vi fem och en säkrad tredjeplats vilket förstås känns fantastiskt.

Minst två matcher återstår, men hur skulle du summera säsongen fram till nu?
– En tuff start med tre matcher mot topplagen. Men därefter kommer vi igång och vi börjar bli ett lag. Men det är fortfarande mycket att jobba på innan vi kan mäta oss med Örebro och Carlstad.

Är det några spelare du tycker har överraskat positivt i år så här långt?
– LB Trolle Geuna, DB Max Lindwall, WR Michael Sander och DL/RB Noghor Jemide är stora utropstecken. Alla fyra överträffar det mesta jag sett dem göra innan. De spelar fantastisk fotboll och tar stort ansvar i arbetet med att leda laget.

Match på onsdag, "Slaget om Stockholm". Hur ser du på den matchen i och med att vi har en semifinal att spela om två veckor?
– Tyresö är alltid tuffa matcher med mycket känslor. De laget som kan hantera och kanalisera känslorna till bra saker på planen har mycket att vinna. Vi vill göra en bra match och ge hemmapubliken högklassig underhållning. Det är vecka 12 vilket känns i kropparna, men det är få spelare som hindras från spel helt och hållet. Självklart vill vi sprida speltiden på stora delar av truppen men det avgörs av hur matchen utvecklar sig.

Tyresö har haft en tung säsong resultatmässigt men vill säkert göra allt för att vinna mot sin ärkefiende. Vad måste vi göra för att vinna?
– Tyresö har i Leo Billgren en grym OC och vi måste vara på tårna för att hantera det som komma skall. Aslan Zetterberg och bröderna Ohlsson bär årets lag och det är också dessa herrar som måste hanteras för att vi skall kunna vara framgångsrika på onsdag kväll.

Varför ska alla komma och kolla på matchen på onsdag?
– Det är sista chansen att se årets SMM på hemmaplan. Härlig högklassig fotboll, massor av känslor och laddat med energi. Många av vårt lands bästa spelare på Zinken en onsdag kväll - ett mycket bra sätt att påbörja midsommarfirandet på!

PRELIMINÄRA STARTERS

Offense
LT Christoffer Kirk-Johansson
LG Mikael Lindroos
C Ruben Lohmann
RG Tarik Cook
RT Jonas Söderberg
QB Anders Hermodsson
RB Erik Säving
Z Omar Fall
Y Tyler McCulloch
W Michael Sander
X Fredrik von Tell

Defense 
DL Jakob Gorecki 
DL Gogi Vasic
DL Noghor Jemide 
DL Malcolm Engström 
LB Trolle Geuna 
LB Victor Benerius 
CB Kijafa Crumble 
CB Omar Fall
S Max Lindvall
S Jesper Gregersson
S Mikael Rosendahl

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego