Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Sista matchen innan slutspelet - säsongavslutning på Tingvalla

25 SEP 2020 14:23
Säsongen 2019 avslutades med en på pappret betydelselös bortamatch mot Carlstad Crusaders. Säsongen 2020 avslutas precis likadant. Då blev det vinst och senare SM-guld. Favorit i repris i år?
  • Uppdaterad: 25 SEP 2020 14:23

Precis som under fjolåret har matchen i Karlstad på lördag ingen praktisk betydelse. Det står redan klart att Stockholm Mean Machines möter Uppsala 86ers på hemmaplan i semifinalen den 10 oktober, medan Carlstad Crusaders tar emot Örebro Black Knights i sin semifinal.

Men matcher mellan rivalerna Crusaders och Mean Machines är aldrig oviktiga. Och det lag som vinner på lördag tar med sig den extraskjuts som en seger ger in i slutspelet om två veckor. Och med tanke på att Carlstad förlorade i Örebro förra veckan, för första gången på 21 år, är det rimligt att förvänta sig ett särskilt revanschhungrigt Carlstad på lördag som rimligen inte vill linka in i slutspelet med två raka förluster i bagaget.

Obesegrade Mean Machines kommer till matchen med en klar seger, 34–14, mot Uppsala 8ers förra helgen. Mean Machines sprang i den matchen för fler yards (186) än vad man gjort på länge, samtidigt som Alpha Jalloh hade 2 TD:s och 113 totala yards i sin comeback i Mean Machines-tröjan. Mean Machines försvar släppte till en hel del yards (310) mot Uppsala, men har fortfarande endast släppt in endast 11 poäng och 173 yards per match i år.

Carlstad kommer, som sagt, närmast från en förlust i Örebro, men har Superseriens poängsnålaste försvar med endas 10 insläppta poäng per match. Lägg till det att laget har förstärkt med stjärnspelaren Markus Persson inför matchen, liksom att man lånat in nygamla storspelare som Philip Juhlin och Marcus Johnsson från Kristianstad till anfallet.

Matchen som betyder lite men samtidigt väldigt mycket sparkar av på SM-finalarenan Tingvalla IP lördagen den 26 september kl. 15. Matchen livesänds på Värmlands Folkblad och Nya Wermlands-Tidningen. Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego