Hoppa till sidans innehåll
Foto: Pal Stalnacke This is a mailto link

Semifinal på lördag!

28 JUN 2017 00:55
Lördagen den 1 juli kl. 17 sparkar semifinalen av på Behrn Arena i Örebro - Stockholm Mean Machines och hemmalaget Black Knights gör upp om en plats i SM-finalen som spelas på samma arena veckan efter.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2017 13:30

För första gången sedan säsongen 2011 är Stockholm Mean Machines tillbaka i slutspelet i Superserien. Säsongen 2017 slutade med sex segrar och fyra förluster och placerade Mean Machines på en tredjeplats i serien och därmed i en semifinal mot andraplacerade Örebro Black Knights.

Vi kommer att sammanfatta säsongen ytterligare ner sista matchen är spelad, men det står redan klart att Mean Machines  har redan gjort sin bästa säsong på flera år och  äntligen börjat resan tillbaka dit där föreningen vill vara. Och nu, efter fem säsonger i dödsskuggans dal, är Mean Machines tillbaka i kampen  om SM-guld!

Stockholm Mean Machines har i många matcher försökt etablera ett springspel bakom främst RB Erik Säving för att sedan förlita sig på QB Anders Hermodssons arm för att skapa poäng på resultattavlan. Stockholms offensiva linje har spelat upp sig i takt med att säsongen gått, och på lördag kommer det krävs att de tar ytterligare ett steg. I försvaret har Mean Machines försvar i flera matcher varit på en nivå de inte har varit nära av under senare år. Bakom en explosiv defensiv linje, en återfödd Trolle Geuna på linebacker-positionen och talang hos de defensiva backarna har försvaret gått från klarhet till klarhet.

Men med detta sagt: det väntar en riktigt tuff utmaning på lördag. Mean Machines samtliga segrar i år kom mot lag som slutade längre ner i serietabellen. Mot ettan Carlstad och tvåan Örebro har laget inte haft en chans. Örebro slutade två i årets serie (bakom "omöjliga" Carlstad Crusaders) och har siktet inställt på en SM-final på hemmaplan den 7 juli.

Örebro bygger sitt anfallsspel på ett starkt springspel och WR Jonathan Gihl som är farlig på de stora spelen i anfallet. Försvaret har namnkunniga spelare på samtliga positioner och har varit en nivå över alla andra - förutom just Carlstad då.

Ska Stockholm vinna på lördag och når en hägrande SM-final så krävs det att Mean Machines gör sin bästa match på många  år och att samtliga spelare och lagdelar presterar på sin absolut toppnivå. Örebro är klar favorit, men större skrällar har ju inträffat...

Ta dig gärna till Behrn Arena för att heja på dina favoriter på lördag! Mean Machines ordnar en Supporterbuss som tar dig till Örebro - läs mer här. Kan du inte se matchen på plats så sänds den också live på nätet via adressen https://saff.solidtango.com/live/superserien-semifinal-2017-orebro-black-knights-vs-stockholm-mean-machines.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego