Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Semifinal på hemmaplan på spel när Black Knights gästar Zinken

07 JUN 2018 21:20
Mean Machines sista hemmamatch innan slutspelet spelas nu på fredag mot Örebro Black Knights. Seger och det kan bli semifinal på hemmaplan, förlust och slutspelsdramatiken fortsätter en vecka till. Avspark på Zinkensdamms IP kl. 19, varmt välkommen!
  • Uppdaterad: 08 JUN 2018 09:41

Två matcher återstår av Superserien Herr för Stockholm Mean Machines - hemma mot Örebro Black Knights imorgon kväll, och borta mot Uppsala 86ers fredagen därefter. Vinst mot Örebro med mer än 3 poäng och det semifinal hemma på Zinken för först gången sedan säsongen 2010. Vid förlust på fredag  får vi vänta en vecka till innan vi vet hur slutspelet utformar sig.

Mean Machines kommer till fredagens match med en övertygade bortaseger mot Göteborg Marvels med 45-27 - vilket blir än mer intressant med tanke på att samma Marvels slog Örebro i fredagskvällens gästers senaste match. Senast Mean Machines och Örebro möttes var 27 april då Örebro vann med spännande tillställning med 29-26 på Behrn Arena i Örebro.

Mean Machines anfall har gjort 20 eller mer poäng i samtliga matcher i år och att laget fortsätter producera framåt blir en av nycklarna på fredag kväll mot ett försvar i Örebro som släppt in flest poäng av alla lag i Superserien i år.

En match i matchen står mellan Mean Machines Emil Knutsson, som leder Superserien i rushing, och Örebros Johnny Grandin och Jens Biteus, som finns på plats två och tre i rushingligan. Det ser dock ut som att Örebros landslags-RB Timmy Göransson är tillbaka efter skada på fredag och är med och konkurrerar om speltiden. Och det ryktas dessutom om att Black Knights har gjort klart med en amerikansk RB - Gennadiy "Gena" Adams - som också är spelklar till matchen mot Mean Machines. Så att utgå från ett Örebro kommer försöka etablera ett effektiv springspel på fredag kväll är inte en alltför vild gissning.

I Stockholms försvar saknas, likt senast mot Göteborg, både Pontus Westman och Jacob Gorecki, och även Victor Stoffel saknas på den defensiva linjen. Men laget är näst bäst i Superserien 2018 på att stoppa motståndarens springspel och har endast släppt in 6 TD:s på marken på 6 matcher, något som lovar gott mot Örebros förväntade styrka.

Det var ett tag sedan det var slutspelsdramatik på Zinkensdamms IP för Mean Machines herrlag, men på fredag kväll börjar kampen om slutspelsplatserna på riktigt. Välkommen till Zinken och hjälp Mean Machines  på väg mot fornstora dagar. Avspark kl. 19 - och för den som inte kan vara på plats sänds matchen också på C More och Sportkanalen, sändningen börjar kl. 18.50.

Heja Mean Machines!

Preliminära starters

T Christoffer Kirk-Johansson
G Larenz Abston
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Robin Gavelin-Miranda
WR Michael Sander

DL Morgan Hjort
DL Gogi Vasic
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Trolle Geuna
LB Olli Nurmos
DB Calle Henriksson
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Jesper Gregersson
DB Mikael Rosendahl

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego