Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Semifinaldags mot Örebro - plats i SM-finalen står på spel

26 JUN 2018 00:41
Efter två tuffa förluster mot Örebro Black Knights hoppas Stockholm Mean Machines att det är tredje gången gillt som gäller när lagen nu åter möts i semifinalen av Superserien Herr. Avspark söndagen den 1 juli kl. 12 på Kumla IP. Heja Mean Machines!
  • Uppdaterad: 28 JUN 2018 13:43

I bortamatchen mot Örebro Black Knights den 27 april leder Stockholm Mean Machines med 20-6 i halvlek, men förlorar med 26-29. I hemmamatchen den 8 juni leder Mean Machines med 35-34 med 1 minut och 2 sekunder kvar av matchen, men förlorar med 35-40. Kommande söndag möts lagen en tredje gång denna säsong, och det är denna match som räknas - i semifinalen på Kumla IP är det en plats i SM-finalen veckan efter som står på spel.

Både Örebro Black Knights och Stockholm Mean Machines slutade Superserien Herr 2018 med fyra segrar och fyra förluster, men på grund av de två vinsterna i inbördes möten slutade Örebro tvåa i tabellen och Mean Machines trea. Lagen gjorde också ungefär lika många poäng framåt (238 för Stockholm, 232 för Örebro) och släppte in ungefär lika många bakåt (263 för Stockholm, 245 för Örebro).

Så det är två spelmässigt och statistiskt jämna lag som möts i semifinalen på söndag. Både lagen förlitar sig på tunga springspel - Stockholm lett av RB Emil Knutsson och Örebro av nya amerikanen Gennadiy Adams - bakom två stabila offensiva linjer. Emil Knutsson utgick med en skada i säsongsavslutningen borta mot Uppsala 86ers, och då var det istället fjolårsrookien Erik Säving som tog över bollbärandet i Mean Machines.

Både lagens QB:s - Anders Hermodsson och Raleigh Yeldell III - kan både passa och springa med bollen, medan Mean Machines har en stjärn-WR i amerikanen Matthew Retzlaff som Örebro på pappret saknar.

Lagens försvar har varit upp och ner under säsongen, och finns inte med bland Superseriens främsta statistiskt sett. Men det finns spelare som kan dominera en match i båda lagen och för Stockholms del vore en frisk Pontus Westman (som missade de senaste matcherna i grundserien på grund av skada) viktig: han leder Superserien med 9,8 tacklingar per match.

Andra Mean Machines-spelare som sticker ut i statistiken är Malcolm Engström, som leder Superserien i "tackles-for-loss" med 11,5, och Peder Jungstedt som ligger i toppen i "passes defended" med sina 8. Örebros försvar har färre spelare som sticker ut i statistiken men har istället flera som ligger i toppskiftet i flera av kategorierna.

Så det är två lag som känner varandra väl och som har spelat jämnt när de mötts under säsongen som drabbar samman en sista gång nu på söndag. Förhoppningsvis får vi en lika jämn och spännande match som de två tidigare gångerna denna säsong, och förhoppningsvis för Mean Machines del är det tredje gången gillt som gäller och laget får chansen att spelas SM-final på "hemmaplan" på Stockholms stadion den 7 juli.

Då Behrn Arena byter gräs spelas semifinalen på Kumla IP, och avspark är redan kl. 12. Heja Mean Machines!

Preliminära starters

T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Robin Gavelin-Miranda
WR Michael Sander

DL Jakob Gorecki
DL Larenz Abston
DL Noghor Jemide
DL Malcolm Engström
LB Trolle Geuna
LB Olli Nurmos
LB Pontus Westman
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Kijafa Crumble
DB Axel Sarberg

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego