Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Seger i premiären mot Marvels

09 APR 2018 00:35
Det satt långt inne men till slut kunde Stockholm Mean Machines besegra gästade Göteborg Marvels med 30-22 (17-14) i premiären av Superserien 2018 inför 682 åskådare på ett festligt men kylslaget Zinkensdamms IP.
  • Uppdaterad: 28 APR 2018 17:25

Det var bäddat för fest när Superserien 2018 gjorde premiär på Zinkensdamms IP. Ett inspirerat hemmalag tog emot nykomlingen Göteborg Marvels på ett kallt men välbesökt Zinken, där också C More var på plats för att sända matchen. Och i inledningen av matchen såg det ut som att det här var Mean Machines kväll.

För Stockholm tar ledningen med 7-0 på sin första drive i matchen genom en TD-passning från QB Anders Hermodsson till WR Matthew Retzlaff, den senares första TD i Sverige. Ett trickspel - med en passning från RB Gerard Johnson till WR Edvin Almeida Taborda på Marvels första spel i matchen - gör förvisso att Göteborg går upp till 7-7, men det känns just då mer som en tillfällig bula i vägen än något annat.

Och Mean Machines kan snart därefter gå upp till 14-7 genom en passning från Hermodsson till WR Damian Scanella och fortsätter att trycka på i anfallet samtidigt som Stockholms försvar får bra tryck på Göteborgs QB. Marvels försvar stoppar förvisso Stockholm på fjärde och mål från Göteborgs 3-yardslinje, men istället sparkar Jakob Gorecki in ett 20-yards field goal på Mean Machines nästa drive och gör ställningen till 17-7.

I det läget kändes det som att Stockholm hade relativt bra konroll på matchen, men som vi skrev i vår text inför mötet så är inte Marvels vilken nykomling som helst - och det skulle snart visa sig. En passning som en defensiv back i Mean Machines är centimeter från att få tag på går istället fram till Marvels WR Oscar Wahlberg - som springer hela vägen för en TD och gör halvtidsresultatet till 17-14 till hemmalaget.

Och i den tredje kvarten är Göteborg förbi  då QB  Jonathan Andersson för andra gången i matchen hittar fram till Taborda och kan göra ställningen till 20-17 till gästerna.

Men när det behövs som mest tar Stockholm fram det tunga artilleriet och tar över matchen. Emil Knutsson springer 34-yards för en TD, Stockholms försvar plockar åt sig 3 interceptions - två av Omar Fall och en av Mikael Rosendahl - och med 3:45 kvar av matchen kan Anders Hermodsson springa 17 yards för en TD som fastställer slutresultatet till 30-22.

Med risk för viss partiskhet var detta en match där Stockholm var det bättre laget, och man hade spetsspelare som i anfallet som Retzlaff med 7 mottaningar för 105 yards och 1 TD samt Emil Knutsson med 23 rusher för 143 yards och 1 TD.

I Stockholms försvar visade den defensiva linjen vägen och Malcolm Engström hade stora framgångar matchen igenom med sina 5 tacklingar, 2,5 tacklingar för förlust av yards, 1 forced fumble, en nedslagen passning och 1 sack.

Men Stockholms anfall hade svackor i matcher där de inte fick utdelning och Mean Machines försvar släppte till tre stora spel (för 68, 66 och 38 yards) som alla tre resulterade i TD:s. Att Göteborgs amerikanska running back Gerard Johnson utgick på grund minskade förstås också Marvels chanser att skrälla.

Så trots segern för Mean Machines finns det mycket kvar att finslipa och förbättra när laget kommande helg åker till Karlstad för match mot de regerande mästarna Crusaders.

Till matchens MVP för Göteborg utsågs Alpha Jalloh och för Stockholm Emil Knutsson.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Läs mer om matchen på American Football International och Swedish Football Network

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego