Hoppa till sidans innehåll
Foto: Cecilia Håkansson

Resan mot nytt SM-guld inleds med rivalmöte mot Crusaders

21 AUG 2020 10:23
Med två raka SM-guld i bagaget inleder Stockholm Mean Machines på lördag resan mot ett tredje. I säsongspremiären på Östermalms IP väntar rivalen Carlstad Crusaders. Avspark den 22 augusti kl. 15, dock utan publik på plats.
  • Uppdaterad: 21 AUG 2020 10:23

Det har gått 412 dagar sedan Stockholm Mena Machines besegrade Carlstad Crusaders med 49–35 i SM-finalen 2019 på Borås Arena. Efter en extra lång väntan är det äntligen dags att ge sig ut på plan igen. Och återigen är det Crusaders som står för motståndet.

Lördagens match blir den 47:e lagen emellan i Superseriens historia. Carlstad har övertaget med 25 segrar mot Stockholms 21. Mean Machines får istället luta sig mot att man vunnit de fyra senaste matcherna (varav två har varit SM-finaler).

Det Mean Machines-lag som kommer till spel på lördag ser något annorlunda ut än det som tog SM-guld 2019. På Tantolundens bollplan, där laget under torsdagskvällen genomförde sin sista träning innan lördagens match, konstaterade huvudtränare Fredrik att årets upplaga förvisso saknar fjolårets stjärnor – som guldmakaren Alpha Jalloh – men att han troligen aldrig tidigare tränat ett lika brett och vältränat lag. Och att det har varit en annan energi och laddning i truppen, kanske som en konsekvens av det extra långa uppehåll som coronapandemin har skapat.

En annan konsekvens av coronapandemin är att den tyska GFL-säsongen ställdes in och att Mean Machines därmed har fått in flera spelare från den tyska ligan som annars hade varit svåra att få till Sverige och som kommer bli spännande att följa under säsongen. Nya i truppen är bland annat QB-duon Timothy Morovick och Jan Weinreich, landslagets running back Timmy Göransson och tysklandsimporterna Leon Littfinski, Keanu Ebanks och Paul Seifert.

Noterbart är också att det bland de 22 spelare som startar matchen mot Carlstad är fem – Albin Elweskiöld Svensson, Adam Fondak, Felix Grönqvist, Marcel Fondak och Ludvig Myrén – som var i det Mean Machines-lag som vann SM-guld för juniorer 2017.

Även i tränarstaben har det tillkommit nya röster, som OC Acke Grünewald, vilket är viktigt för att fortsätta utvecklas enligt Fredrik Pilbäck. Och utvecklas ska Mean Machines fortsätta göra. Ambitionen är fortsatt hög. Målet är att vara i Europatoppen till säsongen 2025 och i väntan på att säsongen i Sverige skulle dra igång har man under tiden tittat en hel del på topplagen i den finska lagen. ”Det är lag som Wasa Royals och Kuopio Steelers vi ska jämföra oss med”, säger Fredrik Pilbäck.

Men till 2025 är det en bit kvar och här och nu är det en fantastisk härlig premiär som väntar då Carlstad Crusaders gästar Östermalms IP. Livesändningen på SolidSport drar igång kl. 14.45, avspark är kl. 15 och du är varmt välkommen att följa med mot nya framgångar. Heja Mean Machines!

Preliminära starters

OL Keanu Ebanks
OL Christoffer Kirk Johansson
OL Ruben Lohmann
OL Albin Elweskiöld Svensson
OL Adam Fondak
QB Jan Weinreich
RB Timmy Göransson
WR Edvin Almeida Taborda
WR Felix Grönqvist
WR Ben von Jagow
WR Robin Gavelin-Miranda

DL Malcolm Engström
DL Gogi Vasic
DL Marcel Fondak
DL Morgan Hjort
LB Robin Prevolnik
LB Leon Littfinski
LB Ludvig Myrén
CB Omar Fall
CB Thomas Anthony Marques Silva e Costa Anessiadis
S Denny John
S Paul Seifert

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego