Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Potentiellt kostsam seger mot Uppsala säkrade tredjeplatsen

16 JUN 2018 13:19
Mean Machines kom tillbaka från underläge i halvlek till seger med 17-13 borta mot Uppsala 86ers under fredagskvällen. Segern garanterar en tredjeplats i Superserien Herr 2018, men kan bli kostsam då RB Emil Knutsson utgick på grund av skada.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2018 13:33

I vår text inför gårdagskvällens drabbning redogjorde vi för de olika scenarier kring slutspelsplatserna som fanns inför matchen. Men då det krävdes att Uppsala skulle vinna med minst 3 TD:s för att de skulle gå om Stockholm i tabellen och 86ers aldrig vara nära att springa iväg med matchen, blev det aldrig spännande ur det perspektivet.

Mean Machines seger gör att de slutar på en tredjeplats i Superserien Herr 2018, samma placering laget hade förra året. Och som tredjeplacerat lag möter man nu andraplacerade Örebro Black Knights i semifinal (samma lag som stod för motståndet i semin förra året) på bortaplan den 1 juli.

Fredagskvällens match på Österängens IP i Uppsala blev dock spännande på andra sätt, om än inte fantastiskt välspelad. Det var hemmalaget som höll i taktpinnen i den första halvleken, och det var också Uppsala som tog ledningen halvvägs in i första kvarten genom RB Dylan Minshull.

Mean Machines reducerar till 7-3 genom att field goal av Jakob Gorecki fyra minuter in i den andra kvarten, men hemmalaget utökar sin ledning strax därefter då QB John Rock hittar fram med en lång passning till WR Isac Wikman som kan springa in hela vägen för en TD, och göra ställningen till 13-3.

Innan halvleken är över kommer Stockholm kommer tillbaka, och till stora delar på RB Emil Knutssons axlar för laget ner bollen längs med planen och kan med drygt två minuter kvar av första halvleken reducera till 13-10 genom samme Knutsson. En interception av CB Kijafa Crumble i Mean Machines sätter stopp för Uppsalas sista försök att utöka sin ledning innan lagen går ut till halvtidsvila.

Olyckligt för Mean Machines del var dock att på det sista spelet i första halvleken, när Mean Machines bara ska springa ut klockan, så skadas samme Knutsson på ett enkelt springspel rakt upp i mitten. Superseriens bäste running back borta från semifinalen skulle förstås innebära att stort avbräck för Mean Machines chanser mot Örebro.

Den andra halvleken är fortsatt jämn men med taktpinnen förflyttad till bortalaget Mean Machines. Och mot slutet av tredje kvarten hittar QB Anders Hermodsson fram till WR Matthew Retzlaff och Stockholm kan överta ledning, 13-17. Och det är ett resultat som står sig resten av matchen i och med att Stockholms försvar steppar upp ordentligt.

Särskilt minns vi en sack och forced fumble av Malcolm Engström, Stockholms MVP i matchen, som sätter stopp för ett av Uppsalas anfallsförsök - en sack som hemmalaget hade en hel del synpunkter på och också resulterade i ett hemmalagets huvudtränare senare blev utvisad från matchen.

Med drygt tre minuter kvar får Uppsala en sista drive och möjlighet  att återta ledningen, men en inkomplett passning på fjärde försöket sätter stopp för den chansen och Stockholm - genom RB Erik Säving bakom en duktig offensiv linje - kan springa ut bollen och säkra segern.

Nu återstår två veckors återhämtning, träning och laddning innan det är dags för en synnerligen spännande semifinal. Heja Mean Machines!

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego