Hoppa till sidans innehåll

Perfekta svenska mästare!

10 JUL 2019 11:25
Lördagen den 6 juli tog Stockholm Mean Machines sitt 13:e SM-guld på herrsidan när man i en välspelad och spännande SM-final besegrade ärkerivalen Carlstad Crusaders med 49-35 (28-21) på Borås Arena.
  • Uppdaterad: 10 JUL 2019 11:25

En del kvällar kommer man att minnas länge och lördagen den 6 juli 2019 var en sådan. För det var kvällen då Stockholm Mean Machines gick obesegrade genom hela Superserien Herr 2019, visade att fjolårets SM-guld inte var en tillfällighet, kvällen då Mean Machines definitivt bröt Carlstad Crusaders dominans inom svensk amerikansk fotboll på herrsidan och kvällen då ett Mean Machines lag med många spelare som det är lätt att tycka om spelade en fantastiskt fin och underhållande fotboll mot ett Carlstad som gjorde sin bästa match för säsongen.

Men vi tar det från början.

Carlstad Crusaders inleder matchen med att göra touchdowns på sina två första drives (QB Philip Juhlin hittar först fram till Robin Juhlin och sedan Olof Flemström). Men Mean Machines matchinledning är än bättre och man TD:s på sina tre första drives, och det är QB Alex Thury som passar till alla - i tur och ordning Alpha Jalloh (77 yards), Robin Gavelin Miranda (27 yards) och Per Lindelöf (21 yards).

Mönstret med TD:s på varje drive bryts först när Mean Machines Jakob Gorecki tvingar Carlstad till en punt på det vitklädda Carlstad tredje drive i matchen.

Också Mean Machines fina facit med poäng på varje drive bryts när Thury kastar en interception som Carlstad konverterar till en TD (återigen P Juhlin som hittar fram till R Juhlin), men detta är Stockholms kväll och varje gång Carlstad kommer nära kan Mean Machines anfall svara. Denna gång är svaret en 37-yard lång TD-passning från Alex Thury till Hans Maximlian von Wachsmann, vilket gör ställningen till 28-21, vilket också är reslutat i halvtid.

Publiken på Borås Arena fick njuta av riktigt fin underhållning i den första halvleken, och det fortsätter inledningsvis i den andra då Mean Machines bara behöver tre spel på sig för Thury-till-Jalloh från 48 yards innebär utökad ledning för Mean Machines fram till 35-21. Under matchen får Alex Thury fram19 av 27 passningar för hela 466 yards och 5 TD:s. Jalloh står för 8 av dessa mottaningar för 233 yards och 2 TD:s.

Men Carlstad är ett bra lag och gör en bra match och kan reducera till 35-28 genom Emil Knutsson. Men som vi skrivit tidigare, när Carlstad kom nära i denna match så kunde Mean Machines alltid svara - och denna gången är det RB Joshua Akena som avslutar en 86 yards lång drive genom att trycka in bollen från 5 yards ut.

42-28 är resultatet när vi går in i säsongens avslutande kvart, men trots ledningen känns pirrar det fortfarande lite av nervositet på läktaren. Och det gör det än mer då Carlstad reducerar till 48-35 (för tredje gången är det firma P Julin till R Juhlin som står för poängen).  Och när Carlstad nästa gång har bollen så tappar en Carlstad-mottagare bollen när han har möjlighet att ta emot bollen och springa rakt in i Stockholms målområde...

Där slutade många Mean Machines hjärtan att slå för en sekund, men nervositeten vänds till välbehag när Stockholm Mean Machines  kan avgöra matchen när Per Lindelöf tar emot sin andra TD-passning för dagen - men denna gången på ett trickspel där det är Alpha Jalloh som står för passningen. 49-35 med 3 minuter och 49 sekunder av matchen, och det är mer än vad Carlstad klarar av.

Stockholms försvar - där särskilt Noah Risch, Markus Westman, Marin Sohlberg  Jacob Gorecki och Nicolas Peterson, som håller Carlstad stjärn-WR Kevin Börzsei till 1 mottaning för 3 yards i matchen, kan nämnas - stoppar Carlstad, och Stockholm kan till sluta knäa ut matchen och fira SM-guld!

Mean Machines kan inte springa bollen i matchen - endast 6 yards totalt - men har ett närmast fläckfritt passningsspel för hela 495. Carlstad å sin sida flyttar bollen för 381 yards i matchen och gör en bra match anfallsmässigt, men Stockholms försvar sätter QB Juhlin för tillräckligt mycket tryck för att det ska räcka och kliver fram när det behövs.

Säsongen 2019 i Superserien Herr avslutades med att Mean Machines spelare och ledare under ledning av huvudtränare Fredrik Pilbäck får fira på Borås Arena och det är känslor och bilder som kommer sitta kvar på näthinnan under lång tid framöver. Heja Mean Machines!

Här ser du bilder, statistik, höjdpunkter och hela matchen i efterhand

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego