Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

På jakt efter tredje raka SM-guldet

22 OKT 2020 12:49
Efter SM-guld på Stockholms stadion och Borås Arena är det på Tingvalla IP i Karlstad som Stockholm Mean Machines ska försöka ta sitt tredje raka SM-guld i Superserien Herr. I vägen står rivalen Carlstad Crusaders. Avspark lördag 24 oktober kl. 15.
  • Skapad: 22 OKT 2020 12:49

Stockholm Mean Machines började säsongen 2020 med fem raka vinster. Ibland utan att glänsa och med vissa problem, men ändå med fem raka vinster, och en total segersvit på 18 raka från tidigare säsonger. Men så i säsongsavslutningen borta mot finalmotståndaren Carlstad bröts sviten i 0–20-förlusten.

Det är plumpen i protokollet för säsongen 2020 som annars såg riktigt bra ut. Superseriens bästa anfall leddes av QB Timothy Morovick och stod för nästan 30 poäng och 300 yards per match. Mottagarsextetten Alpha Jalloh, Per Lindelöf, Edvin Almeida Taborda, Ben von Jagow, Robin Gavelin Miranda och Felix Grönqvist är svårslagen. Mean Machines hade även Superseriens bästa springspel, sett till statiken, men mycket av detta var QB:s på springtur. Att få igång ett springspel bakom RB Timmy Göransson i finalen skulle kunna vara en avgörande faktor.

Mean Machines försvar var, sett till statistiken, det näst bästa i serie efter finalmotståndaren Carlstad. I sex matcher i seriespelet släppte man in 20 poäng eller mer i endast två, en siffra som gör det möjlighet att vinna matcher utan att behöva göra 30 poäng eller mer i anfallet. Under säsongen har flera försvarsspelare saknats av olika orsaker, och i frånvaron av linebackers Robin Prevolnik och Leon Littfinski har Ludvig Myrén klivit fram och imponerat under säsongen. Han är också nominerade till såväl årets LB som årets rookie i Superserien Herr 2020.

Den defensiva linjen leds av Malcolm Engström, och nytillskottet Benjamin Banks Egbudiwe har förhoppningsvis säsongen bästa match kvar i kroppen efter spel även i den finska finalen tidigare i år.  Denny John är nominerade till årets DB i Superserie Herr och har tillsammans med Thomas Anessiadis, Omar Fall och Paul Seifert tagit 7 interceptions och hållit motståndarnas QB till endast 45 % kompletta passningar och 113 passningsyards per match under säsongen. Tyvärr saknas Omar Fall i finalen efter en utvisning i semifinalen mot Uppsala.

Med alt detta sagt, på lördag är det inte säsongen som gick och statistiken från den som räknas. Utan det är rivalmötet mellan Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders, de två mest framgångsrika föreningarna inom den svenska amerikanska fotbollen som för tredje året i rad ställs mot varandra i en SM-final. Det är för matcher som dessa coacher coachar, spelarna spelar och vi som tittar på njuter av. Det blir en härlig lördag!

Då matchen spelas inför begränsad publik, och alla tillgängliga biljetter är slutsålda, är det C More – där matchen livesänds – som gäller för att se SM-finalen.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego