Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Weidinger

Onödigt spännande när Mean Machines tog femte raka mot Crusaders

23 AUG 2020 11:58
Gästande Carlstad Crusaders gjorde det spännande i slutet men en TD-passning från Jan Weinreich till Edvin Almeida Taborda i fjärde kvarten räckte för att Mean Machines skulle hålla undan och vinna med 18–12 (12–0) i premiären av Superserien Herr.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2020 11:58

På grund av coronapandemin hade det gått mer än ett år sedan Stockholm Mean Machines och Carlstad Crusaders spelade en seriematch i Superserien. Och det märktes inledningsvis. En poänglös första kvart präglades av misstag, fumbles och motsatsen till effektivitet i de båda anfallen.

Först i slutet av den första halvleken vaknade Stockholms anfall till liv. Med 1 minut och 18 sekunder kvar av halvleken hittar Jan Weinreich fram till Per Lindelöf och ger Stockholm ledningen, 6–0.

48 sekunder senare snor Mean Machines tyske linebacker Leon Littfinski åt sig en interception som han springer hela vägen in i Carlstads målområde och utökar hemmalagets ledning till 12-0, vilket också är resultatet i halvtid.

Littfinski ska senare välförtjänt utses till MVP i Stockholm och med sina 6,5 tacklingar och 2,5 tacklingar bakom line of scrimmage visade han direkt att han kommer bli en sevärdhet i årets Superserie. Tillsammans med duktiga Robin Prevolnik och Ludvig Myrén hade Mean Machines en LB-trio som gjorde spel över hela planen och höll Carlstad till 22 rusher för 2 yards (!) under matchen.

Den tredje kvarten blir en transportsträcka till den fjärde där Carlstad gör en match som Mean Machines länge kontrollerade spännande. Gästernas Abraham Somua tar en interception och ger Carlstads bollen i bra läge på Stockholms 9-yardslinje. Det krävs 8 spel innanför Stockholms 10-yardslinje innan Carlstads unge QB Alf Ransjö, som ersatte Carlstads skadade amerikanska QB i premiären, fram till Kevin Börzsei och gör ställningen till 12–6.

Där och då bits det på naglarna bland de exakt 50 personerna i publiken men de kan dra en lättnandes suck när Mean Machines Jan Weinreich hittar fram till Edvin Almeida Taborda för en förlösande 33-yards lång TD-passning. Istället för an värmländsk kvittering kan Mean Machines utöka sin ledning till 18–6.

Carlstad hinner med att reducera fram till 18–12 och får bollen en sista gång med 23 sekunder kvar av matchen men är aldrig nära riktigt nära att komma i kapp

Mattias Eriksson var fantastiskt bra i försvaret för Carlstad medan Mean Machines anfall hade det svårt matchen igenom och hade (nästan) lika många tappade bollar som mottagningar. Stockholm imponerar inte men vinner premiären i Superserien Herr 2020 och tar sin femte raka seger mot Carlstad Crusaders. Men som huvudtränare Fredrik Pilbäck sa till spelarena efter matchen: det är inte i premiären laget ska vara som bäst, utan i SM-finalen.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego