Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Nu ska det avgöras – slutspelsdramatik i Uppsala

14 JUN 2018 19:39
Stockholm Mean Machines spelar sin sista match för grundserien i Superserien Herr borta mot Uppsala 86ers imorgon fredag. Slutspelsplatsen är säkrad, men om det blir semifinal i Carlstad eller Örebro avgörs imorgon. Avspark på Österängens IP kl. 19.
  • Skapad: 14 JUN 2018 19:39

I med den bittra förlusten hemma mot Örebro förra fredagen (den andra bittra förlusten mot Örebro denna säsong för övrigt) försvann hoppet om att få spela semifinal på hemmaplan för Stockholm Mean Machines i Superserien Herr 2018.

Så vad som står på spel imorgon kväll är en tredjeplats i tabellen och semifinal bort mot Örebro Black Knights, ett lag Mean Machines har spelat jämnt med båda gångerna de har mötts i år. Eller en fjärdeplats och semifinal på bortaplan mot Carlstad Crusaders, ett lag som Mean Machines inte har spelat lika jämnt mot. Och de flesta är nog överens om att en semifinal borta mot Örebro är att föredra av de två alternativen, och att det är bättre att spela mot Carlstad i SM-finalen på Stockholms stadion den 7 juli istället.

Och en tredjeplats och Örebro i semifinal blir det om Stockholm vinner mot Uppsala på fredag kväll - eller förlorar med 21 poäng eller mindre. Förlust mot Uppsala med 21 poäng eller mer å andra sidan och det blir en resa till Värmland för semifinalen.

Det är förutsättningarna. Matchen då?

Stockholm kommer som sagt till matchen med en bitter förlust i slutsekunderna hemma mot Örebro i bagaget, medan Uppsala, som spelat upp sig mot slutet av säsongen, vann borta mot Göteborg förra veckan. Uppsalas amerikanska QB John Rock gjorde enligt uppgift sin bästa match för säsongen borta mot Göteborg, och laget har också förstärkts med en kanadensisk RB, Dylan Minshull. å mycket talar för att det blir jämnare nu än när Mean Machines vann med 37-17 hemma på Zinken när lagen möttes den 20 april.

Förutom jakten på tredjeplatsen är det också flera Mean Machines-spelare som jagar individuella prestationer. Emil Knutsson springer för att vinna rushingligan i Superserien Herr, medan Matthew Retzlaff gör upp med Carlstads Robin Juhlin och Jacob Dahre i toppen i WR-statistiken. Pontus Westman fortsätter snitta flest tacklingar per match, men saknas för andra matchen i rad på grund av en skada, medan Malcolm Engström behöver minst två sacks för att kunna bli årets sack-kung.

Matchen i Uppsala sparkar av kl. 19 på Österängens IP, och sänds i C More och Sportkanalen för den som inte är på plats.

– Nu börjar slutspelet! En bra start inför semifinalen är enormt viktigt, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck, som tipsar om att hålla utkik efter en särskild spelare på fredag.

– Lance Tongakilo har sett oerhört bra ut sista veckorna och kommer spela både DL och TE imorgon. Håll utkik efter honom!

Preliminära starters

T Christoffer Kirk-Johansson
G Marcel Fondak
C Anders Faläng Karlsson
G Adam Fondak
T Marko Nesovic
QB Anders Hermodsson
RB Emil Knutsson
WR Matthew Retzlaff
WR Damien Scanella
WR Robin Gavelin-Miranda
WR Michael Sander

DL Lance Tongakilo
DL Noghor Jemide
DL Axel Forsberg
DL Malcolm Engström
LB Trolle Geuna
LB Olli Nurmos
DB Marlon Ahlm
DB Peder Jungstedt
DB Omar Fall
DB Jesper Gregersson
DB Mikael Rosendahl

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego