Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines utslagna ur NEFL efter knapp förlust mot Copenhagen Towers

27 APR 2019 21:23
Mean Machines är utslagna ur NEFL efter att under lördagen ha förlorat mot Copenhagen Towers med 25-28 (10-6). Mean Machines var i ledning efter första halvlek, men tappade farten i den andra. Ändå fanns chansen att vinna matchen i slutsekunderna.
  • Skapad: 27 APR 2019 21:23

På matchen sista spel kastade Mean Machines QB Alex Thury bollen mot Towers målområde... men bortalagets duktige DB Magnus Bitsch kunde blocka ner bollen och med en interception avgöra matchen. Denna sista drive för Mean Machines startades från egen 5-yardslinje , men hade kunnat börja från Towers 44-yardslinje om inte en flagga hade tagit bort en fantastisk retur av Mean Machines MVP i matchen, Alpha Jalloh.

Statistik, webbsändningen och bilder från matchen hittar du här

Matchinledningen var dock mer trevande, och både försvaren spelade bäst i en poänglöst första kvart. Närmast poäng var Mean Machines som fumblade bollen på gästernas 8-yardslinje.

I den andra kvarten kunde Mean Machines ta ledning med 3-0 genom att 31-yards långt field goal av Hans von Wachsmann, men gästerna svarar direkt då deras amerikanske running back Ashton Heard först springer 72 yards och sedan ytterligare 8 för matchen första touchdown. Heard, som utsågs till danskarnas MVP i matchen, slutade med 23 rusher för 142 yards och 2 TD:s samt 1 mottagning för 75 yards och 1 TD.

När Alex Thury hittar fram till Per Lindelöf kan dock Mean Machines återta ledningen, 10-6, vilket också är resultatet i halvtid.

I den tredje kvarten kommer Copenhagens anfall ut med en helt ny energi och återtar edningen på sin första driv i halvleken nämnde Heard.  På den efterföljande avsparken är dock Mean Machines Alpha Jalloh på väg att svara direkt och springa in returen för en touchdown, men han tappar oförklarligt bollen på väg i målområdet. Han revanscherar sig dock strax därefter då han tar emot en TD-passning från Thury, och vi har återigen Mean Machines i ledning, 17-14.

Men Stockholms försvar kan inte hålla emot ett nyenergiskt danskt anfall, som först går upp till 22-17 genom en TD-passning från amerikanska QB:n Daniel Higgins till Jacob Green och därefter till 28-17 genom en passning till Ashton Heard.

Mean Machines gör förvisso poäng på sin nästa drive, och gör ställningen till 25-28, när Alex Thury hittar fram till Hans von Wachsmann, men driven tar hela 6 minuter och 50 sekunder av matchklockan i den fjärde kvarten och när den efterföljande onside kicken misslyckas ser det mörkt ut.

Men Stockholm försvar sätter stopp , bland annat genom ett jättefint spel  på tredje down av linebacker Noah Risch, som var dominant i Stockholms försvar. Stockholms anfall får därmed en sista att vinna matchen med 1 minut och 34 sekunder kvar på  klockan. Och denna sista drive hade kunnat börja i ett riktigt bra läge - från Towers 44-yardslinje - efter en fantastisk retur av Alpha Jalloh, men en flagga tar bort returen och placerar istället bollen på Mean Machines 5-yardslinje.

Här hittar du webbsändningen, statistik och bilder från matchen

Mean Machines tar sig upp  i plan och från Copenhagens 37-yardslinje går bollen på matchen sista passning mot målområdet... men slutar som sagt i en neslig, för Mean Machines del, dansk interception.

Retligt för Mean Machines, som därmed förlorar sina två matcher i Northern European Football League, med totalt 5 poäng. Istället får laget nu fokusera på Superserien, SM-guld och att få möjligheten att spela internationell fotboll igen 2020.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego