Hoppa till sidans innehåll

Mean Machines nollade 86ers i Uppsala

29 AUG 2020 01:12
Stockholms Mean Machines vann sin 15:e raka match i Superserien Herr när man under fredagskvällen besegrade Uppsala 86ers på Lötens IP med komfortabla 41–0 (21–0). Efter en trögstartad inledning tog Mean Machines över och kontrollerade matchen.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2020 01:12

Stockholm Mean Machines tog förvisso ledningen med 7–0 på sin första drive i matchen när säsongsdebuterande QB:n Timothy Morovick hittade fram till Per Lindelöf för den senares andra TD för året. Men annars började bortamatchen mot Uppsala 86ers halvknackigt för Mean Machines. Många flaggor, en hel del yards men inte lika många poäng – bland annat en drive som slutade utan poäng på Uppsalas 2,5-yardslinje.

Men mot slutet av första halvleken kunde Timmy Göransson trycka in 14–0 och på samma halvleks sista spel stod Thomas Anthony Anessiadis för en imponerande 79 yards lång interception-retur för en touchdown när Uppsala försökte sätta poäng på tavlan.

Detta gjorde halvtidsresultatet till 21-0 till Mean Machines fördel. Och i den andra halvlek fick vi se den så kallade ketchupeffekten på Lötens IP.

En sack av Malcolm Engströms ger Mean Machines anfall bollen på Uppsalas planhalva i början av den tredje kvarten och Morovick, som visar att han har bra fart på benen under matchen, springer själv in 28–0. Under matchen springer Morovick 11 gånger för 92 yards med 1 TD.

Samme Morovick hittar fram till Edvin Almeida Taborda för 35–0 efter en elegant mottagning i målområdets vänstra hörn. Det är dock Jan Weinreich som spelar QB när Robin Gavelin Miranda tar emot matchens sista poäng och gör slutställningen till 41–0 till laget i blått. Gavelin Miranda satte också matchens samtliga extrapoäng för Mean Machines.

Stockholms försvar håller nollan mot Uppsala 86ers efter en stark insats, särskilt av den defensiva linjen som spelar disciplinerat och effektivt matchen igenom. LB Leon Littfinski har får andra matchen i rad flest tacklingar i Mean Machines försvar med sina 9. Malcolm Engström gör också en bra match med sina 6 tacklingar, 4 tacklingar för förlust av yards och 1 sack.

Uppsala springer bra då och då, främst genom RB Joshua Akena, men inte med en tillräcklig regelbundenhet för att vara nära att göra poäng. Det blev inte heller lättare för hemmalaget när man matchen igenom hade svårt att passa bollen (Uppsala passar för endast 33 yards under matchen) och provade på tre olika QB:s redan i första halvlek.

Två raka segrar i säsongsinledningen gläder för Mean Machines. Även om fredagskvällen inte bjöd på någon dramatik, och lite för många flaggor för att det ska vara optimalt, så fanns det ändå en tillfredsställelse i att se den blå maskinen få upp fart. Den 5 september ska den försöka rulla vidare borta mot Örebro Black Knights.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego