Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines klara för SM-final efter övertygande seger mot Örebro

02 JUL 2018 00:42
Efter två förluster i serien mot Örebro Black Knights vinner Stockholm Mean Machines när det gäller som mest - 35-14 slutade dagens semifinal! Det innebär att Mean Machines kommande lördag spelar SM-final mot Carlstad Crusaders!
  • Uppdaterad: 04 JUL 2018 14:25

Två gånger om under säsongen förlorade Stockholm Mean Machines på ett hjärtskärade sätt mot Örebro Black Knights. Men när det var dags för semifinaler i Superserien Herr klev laget fram och visade på ett imponerande sett att laget nu är tillbaka på riktigt. Och nu väntar Carlstad Crusaders i SM-finalen på Stockholm stadion den 7 juli. Köp din finalbiljett på https://www.ticketmaster.se/event/512125.

Vad var den stora skillnaden denna gång jämfört med förlusterna i seriespelet?
 Skillnaden var att vi var bättre förberedda. Vi justerade mer, roterade på personal och bytte formationer i större omfattning. Jag vill särskilt lyfta fram vår offensive linje som levererar på en väldigt hög nivå. Coacherna har gjort ett enastående jobb med att få denna enhet att gå från klarhet till klarhet, säger Mean Machines huvudtränare Fredrik Pilbäck.

I semifinalen var det Stockholm Mean Machines som tog ledningen med 3-0 genom att field goal av Jakob Gorecki - och 3-0 var också ställningen när den första kvarten gick mot sitt slut. I den andra kvarten tar Örebro över och laget går upp till både 7-3 och 14-3. Men det skulle visa sig vara en tillfällighet snarare än en bestående svängning. För i slutet kvarten kan för Gorecki sparka in ett 40-yard långt field goal, och en TD-passning från Anders Hermodsson till Damien Scanella gör ställningen oavgjord, 14-14, i paus.

Och den andra  halvleken är helt Mean Machines. Hermodsson hittar fram till Michael Sander och gör ställningen till 21-14, och senare till Matthew Retzlaff som ökar på ledningen till 28-14. Samme Retzlaff fastställer slutresultatet till imponerande 35-14 då han tar emot sin andra TD-passning för matchen, samtidigt som Örebros anfall har problem med skador och turnovers och Mean Machines försvar spelar bra.

 Att släppa in 14 poäng i en semifinal på bortaplan är väldigt bra, och att hålla nollan i andra halvlek i en semi är få förunnat, säger Fredrik Pilbäck.

Stockholm Mean Machines herrar är därmed klara för sin första SM-final sedan 2009, och att Carlstad Crusaders som står för motståndet och Stockholms stadion är platsen ger förstås finalen en extra krydda.

 Skönt att vara tillbaka där vi hör hemma, från att SM började spelas fram till 2010 var vi aldrig sämre än semi. Stockholm Mean Machines och Stockholms stadion har en härlig historia ihop, där vann vi 1997 mot Uppsala och 2004 mot Carlstad.

– Carlstads anfallsspel tillhör toppen i Europa,  men ibland behöver man bara vinna två av tre delar av matchen. Special teams har funkat oerhört bra under året och vårt försvar är mycket bättre rustat nu än de tidigare möten vi haft med  Crusaders. Och faktum är att vi aldrig har förlorat en slutspelsmatch mot Carlstad, en repris från 2004-års final på anrika Stadion - det vill man ju inte missa, avslutar Fredrik Pilbäck.

MER FRÅN MATCHEN

Statistik, bilder och höjdpunkter från matchen hittar du här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego