Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines klara för sin tredje raka SM-final

11 OKT 2020 13:41
Efter 41–6 (13–0) mot Uppsala 86ers i semifinalen på Zinkensdamms IP får Stockholm Mean Machines chansen att försvara sina två raka SM-guld den 24 oktober i SM-finalen på Tingvalla IP i Karlstad.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2020 13:41

Stockholm Mean Machines reste sig från förlusten mot Carlstad Crusaders i säsongsavslutning och SM-guldet är inom räckhåll även säsongen 2020 i Superserien Herr efter lördagens övertygande semifinalseger mot gästande Uppsala 86ers. Men det tog ett tag innan maskinen fick upp fart, och ett bra tag var det smånervöst bland de 50 personerna på läktarna som höll på Mean Machines.

Och det var Uppsala som sånär tog ledningen i matchen. Men på gästernas passning in i Stockholms målområde gjorde Carl Henriksson ett viktigt spel och snodde bollen från Uppsalas Nico Peterson och istället för sex poäng till Uppsala blev det en interception, touchback och bollen på Stockholms 20-yardslinje.

De är istället Stockholm som tar ledningen och fastställer halvtidsresultat till 13–0. Det sker genom TD-passningar från QB Timothy Morovick till först Edvin Almeida Taborda (24 yards) och därefter Ben von Jagow (34 yards). Mean Machines har svårt att springa med bollen matchen igenom, men Timothy Morovick har en fantastisk dag med 18 av 33 passningar för 379 yards och 4 TD:s, liksom 10 rusher för 44 yards.

Uppsala får en tröst-TD på en 45-yards TD-passning i den andra halvleken när Mean Machines försvar springer bort sig, men håll i den andra halvleken till endast 29 ytterligare yards.  Alpha Jalloh tar sju yards mer än detta helt på egen hand när han sicksackar 36 yards genom Uppsalas försvar och utökar Mean Machines ledningen till 19–0.

Uppsalas reducering till 19–6 och glädje av att vara med i matchen igen varar dock endast 13 sekunder. För det är så lång tid det tar för tidigare nämnde Jalloh att returnera Uppsalas avsparken 79 yards för en touchdown. Och från där flyter Mean Machines fram till 41–6-segern. Lagets återstående TD:s görs av Anton Blomgren – hans första TD i Superserien - och Edvin Almeida Taborda, hans åttonde TD-mottagning för säsongen.

Mean Machines anfall producerade hela 520 yards - 9,0 yards per spel, under matchen. Men springspelet är fortfarande inte helt på plats utan består mest av Morovick som springer efter att inte ha hittat en mottagare neråt plan, där finns något att jobbare vidare på fram till SM-finalen. Uppsala tar yards i den första halvleken, men stängs ner i den andra halvleken av ett Mean Machines försvar där Pontus Westman, Ludvig Myrén, Carl Henriksson och Thomas Anthony Costa Anessiadis stack ut. Uppsala har egentligen endast två spel som hotar under matchen – det ena slutar i Henriksson interception och den andra i deras enda poäng under matchen i den tredje kvarten.

Noterbart från matchen i övrigt är Mean Machines Omar Fall blev utvisad för en tackling mot huvudet mot Uppsalas Nico Peterson, och att flera spelare saknades eller fick begränsat med speltid under matchen av olika orsaker. Förhoppningsvis är samtliga hela och tillbaka till finalen.

För i och med semifinalsegern är Stockholm Mean Machines klara för sin tredje raka SM-final. 2018 blev det guld på Stockholms stadion, 2019 blev det åter guld på Borås Arena. Hur SM-finalen på Tingvalla IP I Karlstad slutar får vi veta lördagen den 24 oktober.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego