Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines klara för ny SM-final efter vinst mot Örebro

30 JUN 2019 11:23
Stockholm Mean Machines får chansen att försvara sitt SM-guld mot Carlstad Crusaders på Borås Arena den 6 juli, det står klart efter lördagen 31-6-seger mot Örebro Black Knights på Zinkensdamms IP.
  • Uppdaterad: 30 JUN 2019 11:23

Semifinalsegern mot Örebro Black Knighs under lördagen innebär en andra raka SM-final för Stockholm Mean Machines herrar. Och semifinalen inleddes med en slantsingling där de två skadade spelade från Carlstad-matchen senast, Victor Carlsson och Mikael Sander, var hederskaptener för dagen.

Den första kvarten blev poänglös, men det var Mean Machines var närmast poäng. Men hemmalagets anfall tog slut på Örebros 3-yardslline. Mean Machines tar istället ledningen i inledningen av den andra kvarten när alltid duktige QB Alex Thury hittar fram till WR Per Lindelöf för 7-0. Mean Machines får tillbaka bollen direkt när Örebro misslyckas med returen på avsparken, och ett field goal av Hans Maximilian von Wachsmann utökar Stockholms ledning till 10-0.

Riktigt fotobollsgodis får vi ta del av när Mean Machines går upp till 17-0 - först en puntretur av Alpha Jalloh med flera fantastiska blockeringar, och sedan en ny passning från Thury till Lindelöf där den senare bär med sig en hög Örebro-spelare in i målområdet.

17-0 är resultatet i halvtid, där Stockholm hade kunnat vara i större ledning och Örebro räddas av en kvickfotade QB i form av John Knox. Men Mean Machines är det bättre laget och 24-0 blir det i tredje kvarten när Thury hittar fram till Alpha Jalloh. 31-0 blir det i den fjärde när först Nico Peterson tar en interception och sedan Zee Kazi springer in bollen från en yard ut.

Mean Machines försvar, lett av LB Noah Risch, gör en bra match och håller nollan - Örebros enda TD kommer på ett misslyckat field goal av Stockholm som gästernas Karl Lind kan springa in i slutet av den fjärde kvarten.

Men när domaren sträcker bollen mot skyn inför de 582 åskådarna kan Mean Machines fira att de spelat till sig möjligheten att få försvara sitt SM-guld på Borås Arena nästa lördag. Återigen är det ärkerivalen Carlstad Crusaders som står för motståndet. Mer som SM-finalen kommer under veckan.

Tills dess: heja Mean Machines!

Se bilder, statistik och hela matchen i efterhand här

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego