Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Akander

Mean Machines föll tungt i Karlstad

26 SEP 2020 17:35
Mean Machines lämnade planen utan poäng för första gången sedan 30 april 2017 och lagets segersvit i Superserien Herr stannade vid 18 matcher. Seriespelets sista match för säsongen 2020 slutade med en tung 0–20-förlust borta mot Carlstad Crusaders.
  • Uppdaterad: 26 SEP 2020 17:35

Seriespelet 2020 avslutades för Stockhom Mean Machiens med en på pappret betydelselös bortamatch mot Carlstad Crusaders. Och som två tungviktsboxare lutade sig rivalerna och guldaspiranterna mot varandra i matchinledningen. Men redan tidigt stod det klart att det skulle bli en tuff dag för Mean Machines QB Timothy Morovick som var under ständigt tryck från ett aggresivt Carlstad-försvar som aldrig gav honom chansen att passa bollen. Dentta kombinerat med att Mean Machines defensiva backar bra koll på Carlstad mottagare slutade den första kvarten 0–0.

Under hela den andra kvarten hade Carlstad fördel av bra ”field position” på Tingvallas regntunga gräsmatta, men det dröjde till dryga minuten kvar av den första halvleken innan hemmalaget Crusaders kunde kapitalisera på fördelen. Carlstads QB Danny Farley hittar fram till Jacob Bergwall för halvlekens enda poäng, men ledningen stannade vid 6–0 efter att Benjamin Banks Egbudiwe blockerat Carlstads extrapoängförsök.

I den andra halvleken hade Mean Machines anfall till synes fått bättre koll på läget, men när Morovick fumblar bollen långt ner på Carlstad planhalva dör hoppet om poäng på halvlekens första drive. Och det ska visa sig vara Stockholms bästa chans att göra poäng på hela matchen.

Istället är det Carlstad som utökar ledningen till 13–0 genom Emil Knutsson på sin första drive i den fjärde kvarten och mot slut slutet av matchen utökar Carlstad, genom Emil Östlund, till 20–0, vilket också blir slutresultatet.

Det är Carlstads försvar som dominerar tungviktsmötet, med ett ständigt tryck mot Mean Machines QB. Den senare slinker igenom då och då och kan springa för yards, men Mean Machines får aldrig något flyt i passningsspelet, något som inte hänt särskilt ofta de senare åren.

Mean Machines försvar, som saknade ett par startande spelare, stod emot ok under matchen men Carlstads nyförvärv Niko Lester kan visa sig vara en riktig lyckoträff för Crusaders och rönte stora framgångar matchen igenom.

Stockholm Mean Machines har nu två veckor på sig att slicka såren, få tillbaka alla spelare friska och krya, överklaga Paul Seiferts avstämning samt hitta ett sätt att hålla tätt på den offensiva linjen. Med dessa pusselbitar på plats lever hoppet om SM-guldet vidare.

Semifinalen spelas mot Uppsala 86ers den 10 oktober på Zinkensdamms IP.

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego