Hoppa till sidans innehåll
Foto: Riku Laukkanen

Mean Machines föll i nagelbitare i Helsingfors

13 APR 2019 21:02
Det var jämnt och spännande när Stockholm Mean Machines föll med 19-21 (13-14) på bortaplan mot Helsinki Roosters. Stockholm hade bollen i slutsekunderna men en flagga tog bort matchens sista sekunder och därmed Mean Machines sista chans till seger.
  • Uppdaterad: 13 APR 2019 21:02

Det brukar sägas att det inte finns några hedersamma förluster, men med tanke på den resa som Stockholm Mean Machines har gjort de senaste åren så får en 19-21-förlust på bortaplan i premiären av Northern European Football League mot Helsinki Roosters, ett av topplagen i Europa, ändå ses som en hedersam förlust. Och hade inte det som hände i slutsekunderna hänt hade Mean Machines haft en sista möjlighet att vinna matchen.

Det var Helsinki Roosters som tog ledningen i matchen när lagets amerikan Nnamdi Agude sprang in en touchdown på lagets första drive, en imponerande inledning av det rödvita hemmalaget. Men Stockholm var lika imponerande när de fick bollen för första gången, och Per Lindelöf avslutades Stockholms första drive med att göra ställningen lika, 7-7, i matchinledningen.

Mean Machines försvar stoppar sen Roosters anfall, men efter att QB Alex Thury - som under matchen får fram 17 av 29 passningar för 242 yards och 1 TD - kastar en interception som ger Roosters bollen långt ner på Stockholms planhalva kan hemmalaget återta ledningen, 14-7, genom en lång rush av finska QB:n Miro Kadmiry.

I den andra kvarten har Mean Machines bollen långt ner på Roosters planhalva utan att få några poäng. Poängen kommer istället precis i slutet av första halvleken då Alpha Jalloh springer 5 yards för en touchdown och gör sällningen till 14-13. Tyvärr misslyckas Stockholms extrapoängsspel Stockholm, vilket gör att ställningen i paus är just 14-13 till Helsinki Roosters.

Det är Roosters som har mest boll i en tredje kvart där inget av lagen kan göra poäng. Stockholms försvar spelar bra, för dagen lett av Gogi Vasic och Noah Risch som samlar ihop 8,5 resp. 7,5 tacklingar vardera under matchen. Men det är under matchen fjärde kvart som allt ska avgöras, och det blir dramatiskt hela vägen fram till slutet.

I början av den fjärde kvarten springer Roosters andra amerikan Brandon Connett in 21-13, men Mean Machines svarar direkt och när Alpha Jalloh gör sin andra TD för matchen visar resultattavlan 21-19. Jalloh tar under matchen emot 13 passningar för 222 yards (av Stockholms totalt 242 passningsyards) och 1 TD.

Mean Machines går för två, men misslyckas att göra matchen helt lika. Tungt för Stockholm, som dock får en sista att ta vinna matchen när man får bollen med halvminuten kvar på klockan.

Alex Thury hittar fram till Alpha Jalloh som tar bollen till Roosters 49-yardslinje med omkring 10 sekunder kvar på klockan. Men domarna tilldelar Stockholm en bestraffning som enligt reglerna gör att de sista sekunderna av matchen tas bort från klockan, och något snopet för Mean Machines kan hemmalaget istället fira sin 21-19-seger.

Bittert för Mean Machines spelare och ledare, men med tanke på var laget befann sig för ett par år sedan var det ändå imponerande att se att laget kan spela jämnt med ett så pass bra lag som Helsinki Roosters är.

Och redan om två veckor får Mean Machines chansen till internationell revansch då de danska mästarna Copenhagen Towers gästar Zinkensdamms IP den 27 april. Den matchen vill du inte missa, varmt välkommen till Zinken för att heja på dina favoriter!

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego