Hoppa till sidans innehåll

Marlon Ahlm gör comeback i Superserien

15 JAN 2017 12:09
Efter två års frånvaro från amerikansk fotboll gör Marlon Ahlm under 2017 comeback i Superserien iklädd Stockholm Mean Machines blåröda tröja.
  • Skapad: 15 JAN 2017 12:09

Stockholm Mean Machines har gjort klart med en av den svenska amerikanska fotbollen under de senaste åren - Marlon Ahlm.

Marlon Ahlm inledde sin amerikanska fotbollskarriär i Solna Chiefs och har spelat för STU Northside Bulls, Tyresö Royal Crowns och Djurgården. 2010 var med han och spelade SM-final med Tyresö - som besegrade Stockholm Mean Machines i seminfinalen - och också 2011 var laget i SM-final. Samma år utsågs Marlon till bästa QB:n i Superserien. Skador kom att sätta käppar i hjulet för den fortsatta karriären och inför säsongen 2014 bytte han klubb till Djurgården och var med och vann Division 1 Östra. Efter det valde han att lämna fotbollen.

– Jag drog på mig en skada under den sista matchen jag spelade med Djurgården, och med en titel i bagaget kändes det som ett perfekt tillfälle för att låta kroppen vila. Pausen har varit lång och jag känner att jag har mycket kvar att ge, i två år har kroppen och psyket fått tid att rehabilitera samt växa och nu är det två år utan fotboll som bara väntar på att få komma ut, säger Marlon Ahlm.

Anledningen till att återkomsten till fotbollen och Superserien sker i Stockholm Mean Machines beror till stor del på två personer: Mean Machines nya QB Anders Hermodsson och huvudtränare Fredrik Pilbäck.

– Jag valde Stockholm Mean Machines när jag såg att Anders Hermodsson hade skrivit på för klubben. Anders och jag har känt varandra sen U16 då vi spelade med varandra och jag har följt hela honom genom hela hans fotbollskarriär och är stolt över att säga att jag varit en del av den. Det finns ingen fotbollsspelare i Sverige som jag tror på mer än honom, så det gjorde valet enkelt.

– Sedan känner jag också Fredrik Pilbäck sedan barnsben - jag har spelat mot hans grabbar, jag har spelat mot honom, jag har spelat med honom, jag har blivit coachad av honom i distriktslag och landslag och kan konstatera att han har allt man vill ha hos en tränare.

Och det finns en tredje faktor: Södermalm.

– Jag är uppväxt några kvarter från Zinkensdamm IP och har tillbringat hela min uppväxt med folk som har spelat för Mean Machines. Så det känns rätt att få spela på hemmaplan på Södermalm. Stockholm Mean Machines har legat i dvala men är på väg att vakna igen. Med Pilbäck, föreningens plan och Hermodssons ledaregenskaper och vinnarskalle tror jag att jag få kan utrymme att göra stora spel i försvaret, avslutar Marlon Ahlm, som kommer spela safety i Superserien, och som förutom meriter från klubblagen också har spelat 4 seniorlandskamper liksom 10 på juniornivå.

– Det är enormt roligt för svensk fotboll att Marlon valt att göra comeback. Marlon är en spelare med glimten i ögat och en playmaker av rang som alltid är redo att göra stora spel. Vi har följts åt under snart 10 år, oftast har han stått på andra sidan planen och skapat förtret för oss, nu får vi jobba tillsammans. Det skall bli spännande att få se vad Marlon kan bidra med till årets Superserien och jag är väldigt glad och stolt över att få välkomna Marlon till Mean Machines, säger huvudtränare Fredrik Pilbäck.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego