Hoppa till sidans innehåll
Foto: Amy Mikaela Eklund

Magisk seger på Tingvalla

03 JUL 2021 19:05
Stockholm Mean Machines förlitade sig på Matthew Retzlaff som QB, ett tungt springspel och starkt försvar i 16–14-vinsten i semifinalen på bortaplan mot Carlstad. Segern gör att Mean Machines lördagen den 10 juli spelar sin fjärde raka SM-final.
  • Uppdaterad: 03 JUL 2021 19:05

Länk till livesändning, statistik m.m. hittar du här

Då Stockholm tvingades spela med WR Matthew Retzlaff som QB förändrades matchplanen för Mean Machines del. Man förlitade sig än mer på ett anfall som höll bollen på marken (45 rusher för 213 yards!) och tog tid av klockan, men samtidigt effektivt flyttade bollen neråt planen. Denna anfallsfotboll resulterade i 16 poäng, fyra fler än vad man gjorde i SM-finalen förra året på samma arena.

Försvaret förlitade sig på metoden ”bend but don’t break”, och undantaget två långa passningar till Strahinja Stepovic, som både resulterade i touchdowns, höll man Carlstad anfall under kontroll och tog dessutom åt sig två extremt viktiga turnovers. Stockholms försvar höll Carlstad till 14 poäng, exakt lika många som Crusaders gjorde i SM-finalen förra året på samma arena.

Matchen första kvart slutade poänglös, och det var Stockholm som tog ledningen tidigt i den andra genom ett field goal av Robin Gavelin Miranda. Det är inte dumt att ha ett springspel, något som Stockholm saknat i tidigare matcher under säsongen.

Carlstad svarar dock direkt när Timothy Morovick hittade fram till Stepovic med en passning, men när Adam Westin tråcklar sig fram och hittar en lucka till vänster kan han springa 40 yards för en touchdown och fastställa halvtidsresultat till 10–7 till Mean Machines fördel.

Den andra halvleken börjar helt perfekt för Stockholm Mean Machines del. Man får bollen direkt på avsparken och låååångsamt äter man sig neråt plan. Yard för yard och en klocka som tickar ner och håller kvar Carlstads anfall på sidlinjen. Retzlaff är svår att tackla och gör kanske sin bästa/viktigaste match i Mean Machines-tröjan - under machen springer han 29 gånger för 131 yards och får fram 9 av 11 passningar för 65 yards. Samtidigt som Westin och Timmy Göransson hittar luckor bakom en offensiv linje som imponerar. Från fyra yards ut utökar Mean Machines, genom Matthew Retzlaff, sin ledning till 16–7.

Två gånger om stoppar Mean Machines försvar Carlstad genom turnovers – först genom Robin Prevolik tar hand om en fumble och därefter tar Denny John en interception. Men med 7 minuter och 46 sekunder kvar av matchen tar Carlstads anfall åter över bollen och en stund senare har man reducerat till 16–14. (Men var inte orolig, Carlstad gör inte fler poäng.)

Stockholm gör ett enda misstag i matchen när man i stället för att fortsätta springa med bollen kastar en interception med 3:32 kvar av matchen. Men möjligheten hjälper inte Carlstad och Men Machines försvar, lett av lagets defensiva backar står emot. Med minuten kvar får Carlstad ett fjärde försök nära mittlinjen, men Denny John och Ben Prasopsin hjälps åt att slå ner Carlstads passning och stänger matchen!

Stockholm kan i ”victory formation” knäa ut klockan och börja planera resan till Örebro lördagen den 10 juli för att spela sin fjärde raka SM-final. I de tre tidigare har det varit Carlstad Crusaders som stått för motståndet, nästa lördag blir det i stället Örebro Black Knights som står för motståndet.

Senast Stockholm Mean Machines och Örebro möttes i en SM-final var 1999, då vann Mean Machines med 48–25. Hur det går i SM-finalen 2021? Det får vi veta om en vecka.

Heja Mean Machines!

Skribent: Peter Nilsson
E-post: This is a mailto link

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll/Flaggfotboll/Landhockey
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

Pinpointer

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Stenhusgruppen

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

SAMARBETSPARTNERS

Mathem

 

Ekmans buss

 

Olofssons bil

 

C.B Trygg Fastighetskonsultation

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Troeng Johansson Consulting

 

Fagersta Brukshotell

 

Alfa Laval Tumba AB

 

Cigab

 

Flow Behave

 

Västertorps Bil och Däckservice

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Trafego