Hoppa till sidans innehåll

Ledarstaben för säsongen 2017 tar form

19 NOV 2016 00:00
Ledarstaben för Stockholm Mean Machines herrseniorer inför säsongen 2017 är i det närmaste komplett. Här presenterar vi de namn som är klara.
  • Uppdaterad: 19 NOV 2016 10:41

Stockholm Mean Machines herrseniorer, under ledning av huvudtränare Fredrik Pilbäck, förbereder sig som bäst inför en ny säsong i Superserien där årets positiva avslutning ska ge avstamp till fler segrar och framgångar när säsongen 2017 drar igång till våren.

På den offensiva sidan av bollen så kommer anfallet i år att ledas av Ricky Peña Viteri, med Jesper Johansson som assisterande offensiv koordinator.

Ricky Peña Viteri kom till Stockholm Mean Machines från Tyresö år 2014 som spelare men tog under 2015 steget till sidlinjen som ansvarig för herrseniorernas wide receivers, samma uppdrag har han i damlandslaget. I år har han huvudansvaret för anfallet, och assisters där av Jesper Johansson, som efter fler år än vad händerna har fingrar lett på den offensiva linjen nu ska låta erfarenheten göra nytta för hela anfallsspelet.

Som positionstränare för den offensive linjen hittar vi Stefan Björkman, en av de mest erfarna tränarna i Sverige med spel  i World League, European Football League,  en drös med SM-guld, stor grabb i landslaget och många år som coach i landslagssammanhang på meritlistan.

I försvaret hittar vi flera tränare som återkommer från föregående säsong, då Stockholms försvarsspel  tog flera steg framåt. Försvarsstaben leds likt under fjolåret av Thomas Larsson, som efter att ha varit guldtränare för Mean Machines damlag nu istället ska leda herrlagets försvar mot nya framgångar.

Till sin hjälp får han Norm Wyndham, som vi hittar som positionstränare för den defensiva linjen. Norm har haft en viktig del i utvecklingen av Stockholms försvarsspel under de senaste åren och börjar närma sig sin 40:e säsong inom den amerikanska fotbollen. Positionstränaren för lagets linebackers, Raine Vasanoja, har nästan lika många år på CV:t. Raine kommer, förutom att vara  ansvarig för linebackers, även hjälpa till med att utveckla andra positioner i försvaret. Som spelare har han vunnit ett flertal guld med Stockholm Mean Machines samt i Finland.

Som ansvariga för Mean Machines defensiva backar och special teams hittar vi under 2017 två tränare med färre år på meritlistan men med väldigt två väldigt spännande framtider inför sig: Tobias Tjernberg Lind och Oscar Bride.

Tobias Tjernberg Lind inledde sin tränarkarriär 2007 och har haft tränaruppdrag i Falu Copperheads, Dalecarlia Rebels, Örebro Black Knights samt MSAFF:s distriktslag och i ungdoms- och seniorlandslagen. Han anslöt till Mean Machines till säsongen 2016. Också Oscar Bride har sin bakgrund i Falu Copperheads och Dalecarlia Rebels, där han bl.a. varit huvudtränare för seniorlaget. I Stockholm vara med och se till att laget håller tätt bakåt både i försvaret och på special teams.

Skribent: Peter Nilsson
Epost: This is a mailto link

Börja spela!

 

Shop

Postadress:
Stockholm Mean Machines IF - Amerikansk Fotboll
Zinkensdamms idrottsplats, Ringvägen 16
11726 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kansliet@meanmachine...

HUVUDSPONSORER

PMA

 

SAMARBETSPARTNERS
GULD

Stockholms Åkeri AB

 

Nobina

 

Sorunda

 

Return To Play

 

SAMARBETSPARTNERS
SILVER

Make Green

 

Zadeo AB

 

Wolksvagen

 

SAMARBETSPARTNERS
BRONS

Hultsteins

 

Hyreslandslaget

 

Stockpipe

 

BG FIX

 

 MIAB Mark och Infra AB

 

Gnesta Bergbyggare AB

 

Traffic

 

Pitchers

 

Fitness24Seven

 

MEAN MACHINES SPONSOR

Flow Behave

 

Creative Meetings

 

Stockholm Constructionsite AB

 

MaTaBa

 

 Brisket & Friends

 

Ståthöga MA Teknik AB

 

 

Trafego